Пентагон повідомив, чому Остін поїхав до України

Пентагон повідомив, чому Остін поїхав до України
Ллойд Остін приїхав обговорити зміцнення стратегічного партнерства між США та Україною
фото: Ллойд Остін/Twitter

Переговори включатимуть забезпечення української армії необхідними бойовими можливостями

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін під час свого візиту до України проведе в Києві переговори з українським керівництвом на високому рівні. Сторони обговорять партнерство між країнами та військову допомогу Вашингтона Збройним силам України. Про це повідомила пресслужба Пентагона.

«Обговорення будуть зосереджені на подальшому зміцненні стратегічного партнерства між США та Україною. Переговори також включатимуть забезпечення української армії необхідними бойовими можливостями, як на зимовий період, так і для захисту держави від майбутніх російських загроз», – йдеться в повідомленні.

Очільник Пентагону підкреслить відданість США наданню Україні допомоги у сфері безпеки, яка необхідна для захисту від російської агресії. А також обговорить довгострокове бачення майбутнього ЗСУ.

Пізніше цього тижня Остін віртуально з Пентагона проведе 17-те засідання Контактної групи з питань оборони України. Участь у зустрічі візьмуть представники близько 50 країн.

Нагадаємо, триває 635-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби відбулося 46 бойових зіткнень.

Минулої доби російські окупанти завдали авіаційного удару по Україні, застосувавши ударні БпЛА типу Shahed-136/131. У результаті бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони знищено 15 з 20 ударних БпЛА.

Ворог завдав один ракетний та 17 авіаційних ударів, здійснив 94 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: