Парламент виділилив 800 млн грн на кисневі станції для Covid-лікарень

Парламент виділилив 800 млн грн на кисневі станції для Covid-лікарень
Згідно із законом, 650 млн грн піде на закупівлю обладнання і 150 млн грн – на проєктування та монтаж
фото скріншот відео

Нардепи внесли зміни до закону про бюджет-2021

Верховна рада України збільшила витрати на закупівлю кисневих станцій для Covid-лікарень ще на 800 млн грн. Відповідний законопроєкт № 5460 підтримали 336 нардепів. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко на сторінці у Facebook.

«Автором законопроєкту є Інна Совсун, я виступав як співавтор. Ми ще влітку пропонували виділити ці кошти, але тоді до нас не дослухалися. А зараз Стефанчук невідкладно підпише цей законопроєкт через суспільну значимість», – написав Гончаренко.

Таким чином, нардепи внесли зміни до закону про бюджет-2021, якими передбачено створення бюджетної програм «Централізовані закупівлі кисневих станцій для опорних закладів охорони здоров'я» та «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на закупівлю опорними закладами охорони здоров'я послуг з проєктування та встановлення кисневих станцій».

Згідно із законом, 650 млн грн піде на закупівлю обладнання і 150 млн грн – на проєктування та монтаж. Кошти пропонують перерозподілити з надходжень від імпортного ПДВ.

Нагадаємо, Верховна Рада України 4 листопада проводить позачергове засідання, скликане на вимогу фракцій «Європейська Солідарність» і «Голос». Відповідне розпорядження підписав Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Опозиція зібрала необхідні підписи для проведення позачергового засідання і ухвалення закону 5460 про кисневі станції в лікарнях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: