Новий посол України в Німеччині приступив до виконання обов'язків (фото)

Новий посол України в Німеччині приступив до виконання обов'язків (фото)
Німеччина твердо підтримує Україну
фото із соцмереж

Німецька сторона сподівається на тісну та довірчу співпрацю з новим послом України

24 жовтня новопризначений посол України в Німеччині Олексій Макеєв вручив президенту ФРН Франку-Вальтеру Штайнмаєру вірчі грамоти та лист про відставку попередника Макеєва – Андрія Мельника. Про це повідомив німецький канал MDR.

«Німеччина твердо підтримує Україну. Ми сподіваємося на тісну та довірчу співпрацю з послом Макеєвим», – сказав президент ФРН, акредитувавши Макеєва. Штайнмаєра цитує його прессекретарка Керстін Гаммелін.

Штайнмаєр прийняв Макеєва (він був на церемонії з дружиною Оленою) у своїй резиденції у палаці Бельвю (Берлін).

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр скасував запланований на четвер візит до Києва з міркувань безпеки, пов’язаних із повторюваними обстрілами Росією цивільної інфраструктури в українських містах. 

Зазначимо, комплекс протиповітряної оборони Iris-T, яку передала Німеччина Україні, вже працює на південному напрямку фронту.

11 жовтня міністр оборони України повідомив, що прибула перша з чотирьох німецьких систем ППО Iris-T і ще чотири системи Himars.

Також повідомлялося, що Німеччина надасть Україні 16 самохідних гаубиць Zuzana. Окремо до цього Німеччина поставить в Україну 100 тис. аптечок та 405 000 сухпайків.

Читайте також: Зеленський анонсував гарні новини після розмови із президентом Німеччини

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: