Нардеп Потураєв розповів, де народжуються фейки про поступки Путіну

Нардеп Потураєв розповів, де народжуються фейки про поступки Путіну
Україна відповість на черговий російський фейк, а антиукраїнська пропаганда Кремля виглядає жалюгідно, упевнений нардеп Микита Потураєв

Поки що спроби російської пропаганди очорнити Україну виглядають жалюгідно

Ідеї про поступки Путіну, аби відірвати Росію від Китаю, продукують самі європейці. Про це заявив у коментарі «Главкому» голова парламентського комітету гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

За словами Потураєва, «на Заході дійсно є певні політичні кола, зокрема, лівого спрямування, які традиційно сповідують політику домовленостей з Росією».

Зокрема, ці кола генерують і фейки на кшталт заяви німецького відставника про «продаж українською мафією західної зброї на чорному ринку». Втім, зазначив Микита Потураєв, Україна упевнено протидіє цьому жалюгідному вкиду.

Голова парламентського комітету з інформполітики запевнив, що «у нас є чим відповідати, є багато людей, які готові на ці закиди відповідати». Нардеп додав, що ця протидія уже розпочалася. В цілому ж, за словами Потураєва, такі спроби російської пропаганди виглядають достатньо жалюгідно.

Голова комітету інформполітики упевнений, що жодного інформаційного зламу у Європі немає, мають місце лише намагання Росії підірвати єдність союзників України.

В цілому ж, у антиукраїнській пропаганді Кремля, спрямованій на Євросоюз, немає нічого нового. «Ми готові були до того, що рано чи пізно такі заяви почнуть з’являтися, тому у нас заздалегідь була готова база аргументів проти них», – запевнив народний депутат.

Микита Потураєв заявив, що Україна вдало попрацювала на цьому фронті – як на рівні представників держави, так і серед симпатиків України за кордоном. Головне ж, на думку голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, це знати, звідки Росія завдасть чергового інформаційного удару. «Ми знаємо і постійно це моніторимо. І на рівні державних центрів, і на рівні громадських організацій», – зазначив депутат.

Нагадаємо, що днями німецький полковник у відставці Ральф Тіль заявив, мовляв, українська мафія продає західну зброю на чорному ринку, тому, мовляв, Україна може отримати статус кандидата на вступ до ЄС, але не більше, оскільки вона є дуже корумпованою.

Цитати із заяви відставного офіцера бундесверу підхопили та роз тиражували європейські та російські ЗМІ.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запевнив, що ця заява німецького відставника є стовідсотково російським вкидом –а Україна навчилася досить успішно їм протидіяти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: