Нардеп Деркач через суд хоче знести санкції РНБО

Нардеп Деркач через суд хоче знести санкції РНБО
На початку вересня 2020 року міністерство фінансів США запровадило санкції проти Андрія Деркача. Америка вважає його російським агентом
фото: Інтерфакс-Україна

Опальний політик судиться з президентом, Радою нацбезпеки і СБУ

Позафракційний народний депутат Андрій Деркач 4 січня 2022 року подав позов до Верховного суду проти президента Володимира Зеленського, Ради національної безпеки і оборони та Служби безпеки України. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані держпорталу «Судова влада України».

Політик добивається визнання протиправним та скасування указу президента України від 21 серпня 2021 року № 378/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 серпня 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Скріншот з сайту президентаСкріншот з сайту президента

Річ утім, що проти Андрія Деркача на три роки запроваджено санкції РНБО, які передбачають: блокування активів (тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном); обмеження торговельних операцій; обмеження, часткове чи повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України; запобігання виведенню капіталів за межі України; зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань; заборону участі у приватизації, оренді державного майна; позбавлення державних нагород України тощо.

Судовий розгляд позову політика призначено на 21 лютого.

Додамо, що на початку вересня 2020 року міністерство фінансів США запровадило санкції проти Андрія Деркача й ще трьох громадян Росії. Згодом Посольство Сполучених Штатів Америки пояснило: Деркач підтримує тісні зв’язки з російськими спецслужбами та вже понад 10 років служить активним російським агентом, використовуючи маніпуляції та обман для спроби вплинути на вибори в США та деінде у світі.

У квітні 2021 року стало відомо, що Державне бюро розслідувань продовжує розслідування справи, розпочатої в 2020 році у зв'язку з оприлюдненням нардепом Андрієм Деркачем записів ймовірної розмови експрезидента Петра Порошенка з кандидатом на президентських виборах у США Джо Байденом.

Нагадаємо, що саму справу ДБР порушило ще 19 травня 2020 року. Було зареєстровано кримінальне провадження N 42020000000000901 за статтею 111 частина 1 КК України за «фактом державної зради, умисно вчинене громадянином України - колишнім президентом України, а нині народним депутатом України Порошенком П.О. на шкоду суверенітетові, державній, економічній та інформаційній безпеці України».

Сама справа була порушена з подачі проросійського нардепа Андрія Деркача, який знаходиться під санкціями США за втручання у виборах в Сполучених Штатах. Народний депутат Олександр Дубінський заявляв, що за оприлюдненням розмов стояв Офіс президента України.

Як повідомляв «Главком», 30 грудня 2021 року Рада нацбезпеки України запровадила санкції щодо шести фізичних осіб та 24 юридичних осіб, які причетні до незаконного спорудження і експлуатації залізничної частини транспортного переходу через Керченську протоку, організації пасажирського залізничного сполучення тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь з територією Російської Федерації та нанесення шкоди національній культурній спадщини на території м. Севастополь.

До санкційного списку внесено також 18 фізичних осіб, які причетні до винесення неправосудних судових рішень про відчуження майна Кримської єпархії Православної церкви України на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Голову Офісу президента Андрія Єрмака не запросили на зустріч у Москву
У Москві розпочалася зустріч радників «нормандської четвірки». Україну не запросили
Відвід судді, який заявили адвокати п’ятого президента, був розглянутий миттєво і без їхньої участі
Генпрокурорка не підписала клопотання про арешт майна Порошенка. Це зробив її заступник – адвокат
Порошенко планує повернутися в Україну 17 січня
Клопотання про арешт майна Порошенка. Адвокат повідомив важливу інформацію
Реклама гастролей «95 кварталу», яку показує у ЄС російський «Первый канал»
Путінські канали рекламують «95 Квартал». Український політолог пояснив, що це означає
6 грудня президент вніс до Верховної Ради два законопроекти щодо запровадження «економічного паспорта українця»
«Економічний паспорт» є надзвичайно ризикованим для бюджету – нардеп
Гості сміялися та говорили тости, президент також жартував
Новорічне звернення президента. Зеленський показав, що залишилось поза кадром (відео)
За словами Епіфанія, зараз Московський Патріархат фактично по кожній парафії, яка приєдналася до нашої Церкви, подав позови до судів
Стало відомо, скільки парафій Московського патріархату перейшли до ПЦУ
 У безпритульної є родичі в окупованому Криму
У Дніпрі поліція випадково знайшла жінку, яка понад 20 років вважалася зниклою
 Влада Казахстану вирішила ввести режим надзвичайного стану на усій території країни
Переворот у Казахстані, негода на Закарпатті. 5 січня за хвилину
Дата публікації новини: