Морпіх Діанов розповів, які сюрпризи лишили росіянам після виходу із «Азовсталі»

Морпіх Діанов розповів, які сюрпризи лишили росіянам після виходу із «Азовсталі»
Михайло Діанов зазначив, що вони не віддали росіянам жодної робочої зброї
фото: з відкритих джерел

Наказ виходити з «Азовсталі» у полон Михайло Діанов сприйняв позитивно

Українські військові, які перебували на заводі «Азовсталь» в Маріуполі, залишили російським окупантам лише несправну зброю та вибухові сюрпризи. Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» розповів морський піхотинець Михайло Діанов, який вийшов із «Азовсталі» разом з іншими українськими захисниками 16 травня 2022 року. 

Діанов розповів, що українські військові не віддали росіянам жодного цілого ствола. Після того, як надали наказ скласти зброю, треба було віддати її ворогу – тому захисники придумали, як саме це зробити.

«Ну, ми зброю віддали, але вона була неробоча. Жодного ствола не було робочого. Зовні дивишся – автомат цілий, але середина, він в житті ніколи працювати не буди», – сказав він.

Михайло Діанов додав, що вони забивали цвяхи всередину стволів автоматів. Якщо хтось зробить постріл з такої зброї, то ствол розірве в руках. Українські військові витягували запчастини, затвори та викидали їх, а деякі автомати просто розбирали. Потім військові зібрали цю гору автоматів та підпалили їх, а вони почали плавитися. Він додав, що вони тоді робили все, щоб росіянам не дісталося справної зброї.

«А наказ (виходити з «Азовсталі» – «Главком») прийняли добре, тому що ти живий лишишся. І можна далі щось думати, щоб лишитися живим», – додав Діанов.

Наразі завод «Азовсталь» у Маріуполі має такий вигляд після російського «звільнення».

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо, скільки полонених з «Азовсталі» перебуває в рашистському полоні.

До слова, 24 лютого у Національному музеї історії України в Києві відкриється виставка «Азовсталь: нові сенси»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: