Мер Херсона просить Зеленського пояснити, як працювати в окупації

Мер Херсона просить Зеленського пояснити, як працювати в окупації
У центрі окупованого Херсона майорять українські прапори

Херсон перебуває в облозі окупантів

Мер Херсона Ігор Колихаєв закликає президента і владу пояснити, як місцевій адміністрації працювати в умовах окупації російськими загарбниками. Про це йдеться в його у зверненні до президента Володимира Зеленського, голови Офісу президента Андрія Єрмака, віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук та голови Харківської ОВА Геннадія Лагути, пише Українська правда.

«Прошу у найкоротший термін надати роз'яснення (рекомендації) щодо дій Херсонської міськради... у разі спроб встановлення на території громади, облцентру, області військовими підрозділами РФ влади агресора, зміни прапора, введення «рубльової зони», - йдеться в документі.

Колихаєв просить задля уникнення неоднозначного трактування чинних норм, що може бути підставою для притягнення посадових осіб до відповідальності максимально (за можливості) конкретизувати дії посадових осіб, зокрема стосовно:

  • написання посадовими особами та працівниками заяв щодо: звільнення, переведення на віддалений режим роботи із зміною відповідно місця розташування адміністративної будівлі міськради, посадових обов'язків та права підпису розпорядчих, фінансових та інших документів.
  • виконання повноважень керівниками комунальних підприємств, засновником яких є міськрада...
  • подальших дій органів місцевого самоврядування в ситуації припинення роботи управління державної казначейської служби України у Херсонській області (припинення виплат пенсій, соцвиплат, заробітних плат, тощо) та функціонування підприємств, що забезпечують життєдіяльність населених пунктів громади (світло-, газо-, водо-, електропостачання, вивіз сміття, тощо).

Колихаєв зазначив, що місто перебуває в облозі окупантів, а українські державні органи припинили здійснення своїх повноважень.

Як повідомлялося, окупанти на Херсонщині продовжують підготовку до «референдуму».

За даними Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової, псевдоголосування заплановане у проміжку від 1 по 10 травня.

Читайте також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: