Єрмак назвав три кроки, які допоможуть подолати глобальну продовольчу кризу

Єрмак назвав три кроки, які допоможуть подолати глобальну продовольчу кризу
Українське зерно може врятувати світ від продовольчої кризи, але для цього потрібні військові конвої, зброя для ЗСУ і санкції для РФ
фото: cfts.org.ua

Росія штучно створює проблеми із продовольством у світі

Андрій Єрмак підтримав слова Жозепа Борреля про цинізм путінського режиму, який штучно створює глобальну продовольчу кризу, і запропонував план вирішення цієї проблеми. Про це голова Офісу президента написав у Telegram.

За словами Єрмака, потрібні військові конвої для українських суден, які можуть вивезти зерно з чорноморських портів.

Крім того, світ повинен посилювати санкції проти Росії – як індивідуальні проти представників путінської еліти, так і проти цілих секторів (енергетичного, банківського) російської економіки.

«Газове ембарго – це пріоритет», – наголосив голова Офісу президента.

Третім кроком Заходу має стати, на думку Єрмака, максимально швидке надання якомога більшої кількості зброї для ЗСУ, «щоб зупинити будь-які плани РФ просуватися далі і вибити їх з нашої землі».

Нагадаємо, що верховний представник Євросоюзу з іноземних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, коментуючи знищення рашистськими ракетами зернового терміналу у порту Миколаєва, назвав спроби Володимира Путіна відвести підозри від Росії у створенні глобальної продовольчої кризи цинічними.

Додамо, що кілька тижнів тому міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський розповів у інтерв’ю «Голосу Америки», що альтернативи українському зерну немає – тож, якщо не розблокувати одеський порт, у світі розпочнеться продовольча криза.

Пізніше впливове британське видання The Times написало, що, за її інформацією, військові кораблі Великої Британії можуть взяти участь у конвоювання українських вантажних суден від Одеси до Босфору.

Пообіцяв сприяти створенню «зеленого каналу» для експорту з України навіть Китай, а Хорватія запропонувала свої порти для транспортування українського зерна.

Росія заявила, що готова розблокувати рух суден-зерновозів Чорним морем, але вимагає натомість скасування санкцій, запроваджених проти неї Заходом. Втім, США уже заявили, що жодного зняття санкцій з Росії не буде аж до завершення війни в Україні.

Тим часом, перша партія вітчизняного зерна доїхала до Литви залізницею, там його перевантажили на судна у порту Клайпеди.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: