Інтерв'ю Зеленського Netflix потрапило у відкритий доступ. Головні тези

Інтерв'ю Зеленського Netflix потрапило у відкритий доступ. Головні тези
Шоу знімали ще в жовтні у київському метрополітені, проте сам випуск вийшов у грудні
фото з відкритих джерел

Президент України розповів про закінчення війни, ядерні загрози, смерть Путіна та про життя українців у реаліях війни

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю американському телеведучому Девіду Леттерману у шоу на Netflix «Мій наступний гість не потребує представлення». Сама розмова записувалась ще у жовтні, проте саме вчора її великий епізод з'явився у вільному доступі з українськими титрами.

Глава держави розповів про війну та її закінчення, смерть Володимира Путіна та звільнення усіх українських територій.

Нова воєнна звичка українців

Під час розмови у метро залунала сирена через загрозу ракетного удару. На стурбоване запитання ведучого «що нам робити?» Зеленський спокійно відповів: «нічого». Він додав, що сирена стала звичкою для українців, тож іноді ми навіть не звертаємо уваги на це й не переміщуємося в безпечне місце – метро, бомбосховище, підвал.

До того ж сирена – нагадування, що війна не закінчилася, попри ейфорію після деокупації Київщини.

Вбивають наших військових, які віддають своє життя. Хтось віддає своє життя за твоє.

Наративи Кремля

Російська пропаганда часто використовує риторику про те, що України ніколи не існувало. Такі наративи спрямовані на виправдання війни.

Вони перемогли своє суспільство та їх розум.

Росіян окунули в інформаційну «бульбашку», у якій українців як нації не існує, а Україна – це окраїна, яка немає своєї мови, насліддя та історії. Зеленський вважає такі думки примітивнимии.

Ранок президента

Глава держави розповів про те, як він розпочинає свій день та як цінує звичні речі. 

Я просинаюся і я вже радий, що я проснувся.

Прокидається президент о 5:30-6 ранку, проте якщо трапляється щось критичне, то його будить «дзвіночок». Потім душ та військова нарада. Найприємнішими моментами Зеленський вважає розмови з дружиною та дітьми.

Візит Олени Зеленської до США

Улітку перша леді завітала до Вашингтону та виступила у Конгресі США з закликом надати Києву більше зброї та систем ППО для спільної перемоги. Президент підкреслив, що цей візит був важливим та ефективним. До того ж були привезені великі кошти для будівництва бомбосховищ в школах на деокупованих територіях.

Викрадене дитинство

Українські діти багато знають про війну. До прикладу, 9-річний син Зеленського знає найменування усієї зброї. Глава держави з трепетом згадав теплі моменти поруч із дітьми.

Путін вкрав дитинство наших дітей. Наші діти віддали своє дитинство на захист держави.

Смерть Путіна

Росіяни продовжують сліпо вірити Володимиру Путіну й не визнавати реальність, проте це просто трусливість. На думку Зеленського, якщо російський диктатор помре, війни не буде, адже у РФ панує авторитарний режим. Після падіння путінського режиму Росія займатиметься внутрішньою політикою, а не зовнішньою. 

Повна ізоляція Росії

Президент підмітив, що російському керівництву більше ніхто не тисне руку. Країну не допускають до змагань та ігнорують у культурному просторі. Це є прикладом ізоляції – єдиної правильної реакції міжнародної спільноти на дії Кремля.

З цієї ізоляції є один вихід – повага до міжнародного права. Визнати суверенітет, територіальну цілісність.

Кінець війни

Перемогою буде той день, коли Україна відвоює всі свої території й вийде на кордони. Зеленський наголосив, що закінчення війни – це не заморожування конфлікту, тож вона закінчиться тільки після деокупації наших земель. 

Помилки російського диктатора

Ракетні удари по інфраструктурі не злякають і не зламають українців, попри очікування Путіна. Він не розраховував на такий опір.

Без світла, без води, але точно без Росії!

До того ж Зеленський підкреслив підступність та ницість президента РФ.

Керувати голодом, світлом та водою. Якщо ти не Бог і робиш це, то ти – варвар.

Ядерні загрози та найбільший страх Путіна

Володимир Зеленський вважає малою ймовірність застосування Росією ядерної зброї проти України. Адже Володимир Путін боїться смерті й любить життя.

Я бачив Путіна і його бажання жити. Він дуже любить це життя.

Президент України принагідно згадав, як російський диктатор проводить зустрічі за довгим столом, щоб не заразитися коронавірусом.

Нагадаємо, американський телеведучий Леттерман приїжджав в Україну наприкінці жовтня. Цей візит був спеціально для того, щоб взяти інтерв'ю у Володимира Зеленського. Зйомки розмови відбулися в київській підземці. 

До слова, Зеленський підірвав мережу анекдотом про одеських євреїв та НАТО (відео). У спецвипуску шоу Netflix «Мій наступний гість не потребує представлення» президент розповів жарт про одеських євреїв і війну з Росією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: