Глава СБУ зустрівся з послами G7 у справі Bihus.Іnfo

Глава СБУ зустрівся з послами G7 у справі Bihus.Іnfo
Малюк голосив, що відбувається переформатування роботи тих підрозділів департаменту СБУ, «які потребують змін та підсилення»
фото: ssu.gov.ua/СБУ

Малюк заявив, що СБУ готова «захищати демократичні цінності, одним з ключових стовпів яких є свобода слова»

Голова Служби безпеки Василь Малюк зустрівся з послами країн «Великої сімки». Сторони обговорили питання взаємодії та демократичного розвитку України під час війни. Про це повідомляє СБУ.

Як зазначається, зустріч відбулася за ініціативою СБУ у Києві. «Велику сімку» представляли посли П’єр Франческо Дзадзо (Італія), Гаель Вейсьєр (Франція), Мартін Єґер (Німеччина), Наталка Цмоць (Канада), Кунінорі Мацуда (Японія), а також заступник посла Ніколас Гаррокс (Велика Британія), виконуючий обов’язки посла Джеймс Хоуп (США) та Азієр Сантіллан (представник ЄС в Україні).

Малюк розповів їм про те, який внесок СБУ робить у захист країни, протидіючи зовнішнім і внутрішнім ворогам. Зокрема, про враження Кримського мосту, витіснення РФ з Чорного моря за допомогою власних унікальних розробок надводних дронів, знищення ворожої воєнної техніки та про інші спецоперації.

Окремо Василь Малюк наголосив на готовності Служби безпеки «захищати демократичні цінності, одним з ключових стовпів яких є свобода слова». Говорили зокрема про ситуацію, яка склалася навколо редакції Bihus.Іnfo.

Глава СБУ наголосив, що вже звільнено керівника Департаменту захисту національної державності та відбувається переформатування роботи тих підрозділів департаменту, «які потребують змін та підсилення».

«Незалежність в роботі ЗМІ має бути забезпечена на 100%. Це той стандарт, який ми маємо високо тримати, особливо під час війни. Я не допущу жодних порушень цього надважливого принципу демократії у діяльності СБУ», – сказав Малюк.

Нагадаємо, 16 січня у мережу злили відео із нібито вживанням наркотиків журналістами Bihus.Info під час новорічного корпоративу. Його поширив Youtube-канал «Народна правда», який зазначив, що є «проукраїнським інформаційним ресурсом, покликаним відповідати високим стандартам сучасної журналістики та професійної етики».

Засновник проєкту Денис Бігус зазначив, що на відео – частина команди, а саме оператори, при цьому, за його словами, самі журналісти наркотики не вживали. Він запевнив, що наслідком таких дій будуть жорсткі кадрові зміни, а всі, хто співпрацює з Bihus.Info, здадуть тести на вживання наркотиків.

Водночас Бігус заявив, що за членами команди Bihus.Info стежили близько року: фрагменти прослуховування змонтовані з декількох епізодів, між якими минули місяці. За його словами, камери в номерах заміського комплексу, де співробітники проєкту святкували корпоратив, встановили представники «поки невстановленої служби».

СБУ прокоментувала розслідування Bihus.Info щодо стеження за журналістами в заміському комплексі «Українське село». Пресслужба заявила, що окремі співробітники Bihus.Info були клієнтами дилерів, які розповсюджували наркотики.

Згодом Малюк офіційно прокоментував стеження за редакцією Bihus.Info

Читайте також: «Як мінімум – на передову». СБУ обіцяє наслідки для співробітників, які стежили за журналістами

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: