Готував зустріч російської армії у Харкові. Депутат від ОПЗЖ сідає в тюрму

Готував зустріч російської армії у Харкові. Депутат від ОПЗЖ сідає в тюрму
Обвинувачений телефонував однопартійцям і запевняв, що найближчим часом Харків та область буде окупована представниками Збройних Сил Росії
фото з відкритих джерел

У суді політик Андрій Лазуренко визнав свою вину

Депутат Солоницівської селищної ради Харківського району від партії «Опозиційна платформа – За життя» Андрій Лазуренко одержав два роки позбавлення волі за вчинення дій з метою зміни державної влади та повалення конституційного ладу в Україні. Про це повідомляє «Главком» із посиланням на вирок Київського районного суду Харкова від 13 червня.

За матеріалами справи, протягом 2-5 березня 2022 року обвинувачений, перебуваючи у смт Високий Харківської області, зайнявся пошуком ідеологічно-налаштованих людей для підтримки окупантів. Зокрема, через WhatsApp Лазуренко здійснив телефонні дзвінки представникам молодіжного крила ОПЗЖ і повідомив, що найближчим часом Харків та область окупує російська армія.

У ході бесід обвинувачений заявив однопартійцям, щоб ті були готові і за його вказівкою спільно здійснили насильницькі дії з метою встановлення на території міста Харкова та Харківської області іншої влади, підконтрольної представникам РФ.

У підготовчому судовому засіданні прокурор заявив клопотання про затвердження угоди про визнання винуватості, яку підписав обвинувачений Лазуренко та прокурор. Згідно з нею, депутат від ОПЗЖ повністю визнав себе винним у скоєнні злочину. Також сторони узгодили покарання – два роки позбавлення волі без конфіскації майна.

Крім цього, суд залишив під вартою обвинуваченого до набрання вироку законної сили.

Нагадаємо, що в Україні триває 118-й день повномасштабної війни, розв’язаної путінською Росією.

Як повідомляв «Главком», Восьмий апеляційний адміністративний суд 20 червня задовольнив позов Міністерства юстиції й заборонив політичну партію «Опозиційна платформа – за життя». За рішенням суду щодо партії ОПЗЖ, майно цієї політсили передано на користь держави. Це рішення можна оскаржити протягом 20 днів у Верховному Суді.

ОПЗЖ – це вже 11 партія, діяльність якої заборонено в судовому порядку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: