Геннадій Москаль відповів меру Мукачева, який відмовився повертати замок «Паланок» у державну власність

Геннадій Москаль відповів меру Мукачева, який відмовився повертати замок «Паланок» у державну власність

Голова Закарпатської ОДА наполягає на переведенні замку «Паланок» у державну власність

Геннадій Москаль, голова Закарпатської облдержадміністрації, впевнений: у мера Мукачева немає підстав не віддати замок «Паланок» у державну власність. Про це він зазначив у інтерв’ю «Главкому».

«Як він не віддасть Міністерству культури? Тобто він не виконає постанову Верховної Ради? Він що, гетьман? Емоції не мають брати гору над законом і здоровим глуздом», - пояснив свою позицію Москаль.

Нагадаємо: 8 листопада голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль своїм рішенням вилучив з комунальної власності міста Мукачево відомий на всю країну замок «Паланок». Керівник області свої дії пояснює виконанням постанови Верховної Ради від 15 квітня 2009 року «Про заходи щодо збереження пам'ятки культурної спадщини – замку «Паланок». Паралельно Москаль листом звернувся до міністра культури Євгена Нищука з проханням виконати постанову парламенту восьмирічної давнини і взяти замок у підпорядкування Мінкульту.

Дії Геннадія Москаля обурили міську владу Мукачева, яка підконтрольна впливовому закарпатському клану Балог. 

Трохи згодом голова Закарпатської ОДА відмінив своє рішення і створив робочу группу щодо вирішення долі замку «Паланок».

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Геннадій Москаль: Замок «Паланок» – це національне надбання, а не родинний маєток клану Балог

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: