Що треба робити з країнами, «які погано поводилися з Україною»: роз'яснення Кулеби

Що треба робити з країнами, «які погано поводилися з Україною»: роз'яснення Кулеби
фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба гостро натякнув на те, які відносини будуватиме наша держава по завершенню війни з тими, хто зараз не допомагає у боротьбі проти російського агресора

Країни, які «погано поводилися з Україною», будуть притягнуті до відповідальності після закінчення війни. Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба в інтерв'ю BBC. 

Міністр пояснив: країни, які не підтримали Україну зараз, які «неправильно поводилися під час цієї війни і погано ставилися до України», заплатять за це ціну у майбутньому.

Хоча наша держава отримала військову та економічну підтримку від західних країн після вторгнення Росії, багато країн Африки, Азії та Південної Америки залишилися осторонь. Деякі з них історично симпатизують Росії, інші стурбовані економічними витратами на війну, а треті вважають, що Захід невиправдано затягує бойові дії.

«Якщо хтось у світі думає, що те, як та чи інша країна поводилася або ставилася до України в найтемніший момент її історії – не буде враховано при побудові майбутніх відносин, то ці люди просто не знають, як працює дипломатія... Війна – це час, коли потрібно робити вибір. І кожен вибір був зафіксований» – підкреслив Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, створення міжнародного трибуналу для російського президента Володимира Путіна та усього військово-політичного керівництва РФ уже підтримали 30 держав, серед яких і країни G7. Кулеба пояснив, що перебування у цьому переліку означає, що країна згодна на створення трибуналу, який судитиме кремлівську верхівку за повномасштабну агресію проти України.

Також Кулеба провів переговори із держсекретарем США Ентоні Блінкеном. За його словами, сторони обговорили Формулу миру в Україні та шляхи прискорення доставки артилерійських боєприпасів.

Читайте також: Що відбувається з українською дипломатією

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: