Дерев'янко зрадив Саакашвілі? Депутат вийшов з «Руху нових сил»

Дерев'янко зрадив Саакашвілі? Депутат вийшов з «Руху нових сил»

Дерев'янко каже, що у фокусі уваги Саакашвілі більше Грузії, ніж України

Дерев'янко вийшов з «Руху» Саакашвілі сам і забрав майже всіх депутатів

19 обласних команд «Руху нових сил» Михайла Саакашвілі та 90% депутатів місцевих рад прийняли рішення про вихід з партії «Рух нових сил Михайла Саакашвілі». Далі політична команда продовжить політичну діяльність у партії «Воля». Про це заявила прес-служба народного депутата Юрія Дерев'янка.

Рішення про це було прийнято під час «Форуму команди Дерев'янка», який відбувся у Києві, 24 грудня за участі близько 450 представників зі 100 міст України, йдеться у повідомленні.

Дерев'янко зазначив, що ключовою причиною його виходу з партнерства з Михайлом Саакашвілі стала розбіжність у пріоритетах.

«За цей рік я доклав багато зусиль, аби наша команда ставала справжньою потужною політичною силою, яка здатна вести за собою українське суспільство і формувати новий порядок денний країни. Але це неможливо при такій позиції партнерів. Люди з моєї команди неодноразово вимагали від мене жорстких дій в цій ситуації. Але, на жаль, за результатами всіх наших останніх зустрічей остаточно стало зрозуміло, що для Михайла Саакашвілі пріоритетом є Грузія (і це можна зрозуміти, це природно), а для мене пріоритетом завжди була і є – Україна», - заявив він.

«Тому я прийняв рішення - припинити партнерство з Михайлом Саакашвілі у політичній партії «Рух нових сил Михайла Саакашвілі» та вийти з цієї партії», - наголосив Дерев'янко.

Учасники форуму прийняли рішення про проведення з'їзду партії «Воля» у січні 2019 року.

Нагадаємо, партію «Воля» створили активісти «Громадського сектору Євромайдану» у 2014 році.

На позачергових парламентських виборах 26 жовтня 2014 року, партія «Воля», одним із лідерів якої був Юрій Дерев'янко, прийняла рішення взяти участь у виборах разом із політичною силою Андрія Садового «Об'єднання «Самопоміч». За результатами домовленостей до виборчого списку партії Садового були включені кандидати від «Волі», п'ятеро із них — Ірина Суслова, Єгор Соболєв, Іван Мірошниченко, Вікторія Войціцька та Павло Костенко — в результаті виборів пройшли до Верховної Ради. Однак Юрій Дерев'янко вирішив йти на вибори як кандидат від «Волі» по 87-у мажоритарному округу, який він представляв у Раді VII скликання. В ході виборів Дерев'янко здобув перемогу, набравши 69,7% відсотка голосів виборців.

Однак згодом між політичними силами відбувся розкол. 2 листопада відбувся з'їзд партії «Воля», на якому було ухвалене рішення створити власне міжфракційне об'єднання або депутатську групу. Такий крок був аргументований тим що, на думку учасників з'їзду, «Самопоміч» порушила рішення перших позачергових з'їздів «Волі» та не надала підтримки узгодженим кандидатам на деяких мажоритарних округах. Також учасники з'їзду заявили, що не всі кандидати від «Самопомічі» відповідають люстраційним та морально-етичним критеріям. У відповідь Єгор Соболєв назвав з'їзд «кишеньковим», додавши, що на ньому були присутні лише юристи Юрія Дерев'янка та 12 делегатів з Івано-Франківщини. У результаті конфлікту відбувся розкол всередині самої «Волі» — всі її кандидати, обрані за списком «Самопомочі» залишилися в рядах партії Садового, а Дерев'янко залишився єдиним депутатом від «Волі» у парламенті.

19 квітня 2017 року партія «Воля» об’єдналась з партією «Рух нових сил».

4 липня 2018 року Юрій Дерев'янко заявив про намір балотуватися у президенти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: