Аваков: «Народний фронт» підготував проект конституційної реформи

Аваков: «Народний фронт» підготував проект конституційної реформи
Арсен Аваков

За словами Авакова, проект передбачає, зокрема, чітке розмежування повноважень президента і прем'єр-міністра

Проект конституційної реформи, спрямований на «усунення дуалізму влади», вже готовий. Про це заявив міністр внутрішніх справ, один з лідерів партії «Народний фронт» Арсен Аваков.

«У нас є такий проект Конституції ... Він прописаний нашими юристами. Ми готові його вносити в парламент, але ми не готові гратися в цю гру. Ми готові робити те, що може бути імплементовано», - сказав Аваков журналістам в Харкові, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, проект передбачає, зокрема, чітке розмежування повноважень президента і прем'єр-міністра.

«Ключовий параграф цієї реформи - усунення дуалізму влади. Ефективність влади - так, щоб не боровся чиновник з іншим чиновником за повноваження, за велич і т.д., щоб прем'єр-міністр робив свою роботу, а президент - свою, щоб вони не змагалися , щоб не конфліктували. Зараз система так виписана, що вони апріорі стикаються в конфліктах, потрібно змінити цю ситуацію ... Повноваження повинні бути дуже чітко делеговані», - сказав Аваков.

За його словами, «Народний фронт» проведе додаткові консультації як з партнерами по парламентській коаліції, так і з представниками інших фракцій і вимагатиме скасувати рішення в парламенті, коли його буде готова підтримати конституційна більшість.

«Це дуже ясні парадигми, їх небагато, ми їх запропонуємо колегам в парламенті (колегам з коаліції, колегам з інших фракцій теж) ще раз. Сподіваюся, що створиться критична точка така, коли це підтримають ... Це 300 голосів (необхідно для внесення змін до Конституції - ред). Будемо вносити, коли ми будемо бачити, що є готовність», - резюмував Аваков.

Раніше у «Народному фронті» вказали на необхідність почати дискусію щодо необхідності внесення змін до Конституції.

Читайте також статтю «Главкома»: Тімбілдінг від Яценюка. «Народний фронт» нагадав, що він живий

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: