Американські дипломати побували на кораблях ВМС на Азові

Американські дипломати побували на кораблях ВМС на Азові
Йованович обговорила з командувачем ВМС адміралом Воронченком безпекову ситуацію в регіоні

Метою візиту є ознайомлення з поточною ситуацією в акваторії Азовського моря

Делегація посольства Сполучених Штатів Америки в Україні на чолі з послом США в Україні Марі Йованович оглянула кораблі й об’єкти інфраструктури українських ВМС на азовському напрямку. Про це інформує Міноборони України.

Метою візиту є ознайомлення з поточною ситуацією в акваторії Азовського моря та відвідування місць базування підрозділів Військово-морських сил ЗС України.

У ході зустрічі посол Йованович обговорила з командувачем Військово-морських сил ЗС України адміралом Ігорем Воронченком безпекову ситуацію в регіоні та пріоритетні шляхи подальшого співробітництва. Після візиту на кораблі українських ВМС, що базуються у Азовському морі, іноземна делегація оглянула пункти постійної дислокації морських піхотинців у Запорізькій області.

Раніше посол США Йованович побувала у Святогірській лаврі.

Також командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв провів робочу зустріч з американською делегацією на чолі з послом США в Україні Марі Йованович.

Як повідомлялося, російські силовики затримують в акваторії Азовського моря судна, що прямують до українських портів. Зазначені дії агресора є порушенням міжнародного морського права, спрямованим на підрив економічних, політичних та безпекових інтересів України у регіоні.

20 вересня, пошуково-рятувальне судно A500 «Донбас» та морський буксир A830 «Корець» вирушили з походом з Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі до Бердянська, де стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

25 вересня, о 9:35 заходом морського буксиру «Корець» завершився перехід групи суден Військово-морських сил ЗСУ до порту Маріуполь.

Раніше російський прикордонний катер типу «Мангуст» на великій швидкості намагався зблизитися з українськими кораблями в Азовському морі. Відео провокацій опублікувала прес-служба Військово-морських сил України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: