Зеленський запустив процедуру відбору суддів до Конституційного суду

Зеленський запустив процедуру відбору суддів до Конституційного суду
Зеленський підписав Указ про конкурсний відбір кандидатур на посаду судді Конституційного суду
фото з відкритих джерел

Указ президента набирає чинності від 29 лютого

29 лютого президент України Володимир Зеленський запустив процедуру відбору суддів до Конституційного суду. Про це інформує Офісу президента.

З метою забезпечення конкурсного відбору кандидатур на посаду судді Конституційного суду України стосовно осіб, яких призначає президент України, Зеленський постановив:

  • затвердити положення про проведення конкурсного відбору кандидатур на посаду судді Конституційного суду України стосовно осіб, яких призначає президент України;
  • утворити конкурсну комісію для проведення конкурсного відбору кандидатур на посаду судді Конституційного суду України стосовно осіб, яких призначає президент України, та затвердити її персональний склад;
  • конкурсній комісії забезпечити проведення конкурсного відбору кандидатур на посаду судді КСУ стосовно осіб, яких призначає президент.

Водночас згідно з указом, такими, що втратили чинність, визнано Указ президента України від 20 квітня 2021 року № 167/2021 «Про конкурсну комісію для здійснення відбору кандидатур на посаду судді Конституційного суду України щодо осіб, яких призначає президент України». Також Указ президента України від 17 серпня 2021 року № 365/2021 «Питання конкурсу для відбору кандидатур на посаду судді Конституційного суду України щодо осіб, яких призначає президент України».

Указ президента набирає чинності з дня його опублікування, тобто від 29 лютого.

Раніше повідомлялося, що виконувач обов’язків голови Конституційного суду Сергій Головатий одержав штраф у розмірі 1,7 тис. грн за невиконання законних вимог (приписів) Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: