YouTube заблокував в Україні канал пропагандистки Панченко

YouTube заблокував в Україні канал пропагандистки Панченко
Після початку повномасштабного вторгнення Діана Панченко виїхала на територію РФ, там вона продовжила знімати матеріали для свого YouTube-каналу в інтересах ворога.
фото з відкритих джерел

YouTube-проєкт «ПАНЧЕНКО», який просував наративи російської пропаганди, відтепер недоступний для перегляду на території України

YouTube заблокував на території України канал підозрюваної в держзраді пропагандистки Діани Панченко. Про це повідомляє  Центр протидії дезінформації.

Відомство повідомило, що це сталося після їхнього запиту. Тепер YouTube-проект «ПАНЧЕНКО», який просував наративи російської пропаганди, недоступний для перегляду на території України.

Засновницею та авторкою каналу є Діана Панченко, екс-ведуча підсанкційного телеканалу NewsOne, пов'язаного з обвинуваченим у державній зраді Віктором Медведчуком.

Як повідомляв Центр, після початку повномасштабного вторгнення Діана Панченко виїхала на територію РФ. Там вона продовжила знімати матеріали для свого YouTube-каналу в інтересах ворога.

У січні минулого року СБУ оголосила Діані Панченко підозру за фактом «виготовлення та розповсюдження, зокрема повторно та з використанням засобів масової інформації, матеріалів, у яких міститься виправдання збройної агресії Російської Федерації проти України». Вона підтримала окупацію Маріуполя.

Восени того ж року СБУ оголосила нову підозру Панченко. Пропагандистку звинуватили в держзраді.

Сьогодні правоохоронці оголосили підозри колаборантам, які влаштувалися в «МВС Росії по Херсонській області». Вони займаються масовими репресіями та катують людей.

Читайте також: СБУ затримала бізнесмена-колаборанта, який допомагав РФ будувати «зуби дракона» (фото)

Правоохоронці встановили особи та зібрали доказову базу на ще 26 колаборантів, які вступили до окупаційного «Головного управління МВС РФ Херсонської області». 

У лавах псевдоустанови їх включили до складу злочинної організації під назвою «відділ міністерства внутрішніх справ Росії «Каховський».

Читайте також: Затримано 19-річну студентку-зрадницю, яка шпигувала за співробітниками СБУ (фото)

Там шестеро фігурантів зайняли «керівні посади». Інших – призначили в підрозділи «слідства, карного розшуку, кадрового забезпечення та чергової частини». 

Перебуваючи в лавах окупаційного органу, колаборанти беруть участь у масових репресіях проти місцевих жителів, щоб зламати їхній спротив агресору.

Фігуранти під керівництвом ФСБ намагалися розганяти проукраїнські зібрання жителів Каховки. Під час таких «рейдів» росіяни викрадали людей та ув'язнювали їх у російські катівні на лівобережжі Херсонської області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: