Володимир Жемчугов розповів, коли українські партизани стали готуватися до великої війни

Володимир Жемчугов розповів, коли українські партизани стали готуватися до великої війни
Останні три роки для підготовки партизанського руху робилося мало
фото з відкритих джерел

У 2014 році взагалі ніхто не очікував, що почнуться бойові дії

У порівнянні з 2014 роком сьогодні партизанський рух на окупованих територіях сьогодні значно активніший. Про це у інтерв'ю «Главкому» розповів український герой та партизан Володимир Жемчугов, на рахунку якого більше 30 вдалих операцій з підриву мостів та залізничних шляхів.

«Ми готувалися до можливої окупації. На всіх територіях знаходилися підрозділи тероборони, дуже багато ветеранів АТО, люди, які займалися військовою підготовкою. За ці 8 років ми пройшли багато. У 2014 році взагалі ніхто нічого не очікував, а зараз щось робилося», – сказав він.

За словами Жемчугова, активна підготовка до партизанського спротиву велася протягом 2-4 місяців до початку повномасштабного вторгнення Росії на українську територію.

«Але, як ми побачили, робилося (для підготовки до партизанського спротиву – «Главком») мало, останні три роки ми взагалі готувалися до дипломатичного вирішення питань і те, що було зроблено для підготовки партизанського спротиву, робилося за 2-4 місяці до повномасштабного вторгнення», – зазначив український партизан.

Як відомо, партизанський рух влада стала згортати після зриву операції ГУР у Криму у 2016 році. Тоді кілька партизанів потрапили у полон, нашим спецпризначенцям вдалося вийти. США тоді не хотіли, щоби починалися військові дії у Криму. Пізніше вже президент Зеленський вирішив, що ми переходимо тільки до розвідувальних операцій.

«Але ми щось робили потроху, з Силами спеціальних операцій. Робила СБУ, військова розвідка. Потроху створювали і готували агентуру. Але не у таких масштабах, як це мало би бути при підготовці до великої війни», – зазначив Жемчугов.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в окупованому Маріуполі працюють українські партизани. Через спротив маріупольців російські окупанти почали чергову хвилю перевірок та фільтрації.

Також повідомлялося, що українські партизани в окупованій Херсонській області підірвали автомобіль з російським полковником.

Додамо, що український герой та партизан Володимир Жемчугов також зазначив, що звіт Американського Інституту дослідження війни показує – саме дії партизанів не дають рашистам окупувати Південь.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: