Військові не виключають провокацій Росії під час навчань Sea Breeze

Військові не виключають провокацій Росії під час навчань Sea Breeze

Контрадмірал Неїжпапа не виключає провокацій російських військових, чиї кораблі перебувають вздовж узбережжя Криму

Фото з відкритих джерел

У Міноборони України заявили, що цьогоріч навчання будуть наймасштабнішими

Командувач Військово-морських сил Збройних сил України контрадмірал Олексій Неїжпапа не виключає провокацій російських військових, чиї кораблі перебувають вздовж узбережжя Криму, на тлі багатонаціональних військових навчань »Сі Бриз-2021», які стартували наприкінці червня в Одесі.

Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Уздовж узбережжя Криму перебувають бойові кораблі Чорноморського флоту (Росії). З квітня місяця там же постійно перебувають кораблі Балтійського і Північного флотів Російської Федерації – спостерігають за діями учасників наших навчань. Таким чином провокацій із боку Російської Федерації не виключаємо: на цей випадок на кораблях учасників «Сі Бризу» існують певні відпрацьовані процедури», – сказав Неїжпапа.

В Одесі 28 червня за участі представників приблизно 30 країн-учасників відбулася урочиста церемонія відкриття навчань «Сі Бриз-2021» (Sea Breeze), які триватимуть до 10 липня в Одесі, Очакові, на Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський і в інших районах України.

У навчаннях «Сі Бриз» беруть участь приблизно 30 кораблів, катерів і суден, понад 30 літаків і вертольотів, до 5000 особового складу та 50 одиниць озброєння і військової техніки.

У Міноборони України заявили, що цьогоріч навчання будуть наймасштабнішими.

Нагадаємо, 28 червня, в чорноморському регіоні розпочалися українсько-американські навчання Sea Breeze-2021, що організовуються Військово-морськими силами України і шостим оперативним флотом ВМС США.

До слова, у зоні навчань Sea Breeze проводить маневри російська військова авіація.

Як повідомлялося, Путін вигнав у море усі кораблі Чорноморського флоту РФ, щоб «подивитися» Sea Breeze.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: