Вартість заводу «Більшовик» було занижено. ДБР знайшло винних

Вартість заводу «Більшовик» було занижено. ДБР знайшло винних
Завод продали наприкінці 2021 року
фото з відкритих джерел

Незаконне відчуження завожу відбулось на підставі підроблених документів

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру двом оцінювачам приватної компанії, які підробили документи, занизивши ринкову вартість 100% акцій Першого київського машинобудівного заводу (до 2018 року мав назву «Більшовик») на суму понад 1 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба відомства.

У межах розслідування кримінального провадження щодо можливого зловживання службових осіб Фонду держмайна України під час приватизації 27 жовтня 2021 року «Більшовика» встановлено, що його незаконне відчуження з державної власності відбулось за заниженою вартістю та на підставі підроблених документів. Зокрема звіту про оцінку майна, який використано для визначення вартості акцій заводу. Цей документ не відповідає вимогам законодавства, що підтверджено судовими експертизами.

Такими діями завдано значних економічних збитків державі. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 358 КК України (Складання оцінювачем завідомо підробленого офіційного документа, за попередньою змовою групою осіб). Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, Фонд держмайна пояснив, чому завод «Більшовик» продали «за копійки».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: