«Вагнерівці» передислокувалися в Україну: розвідка Британії назвала причину

«Вагнерівці» передислокувалися в Україну: розвідка Британії назвала причину
фото ілюстративне

Найманці «Вагнера» знову концентруються навколо Бахмута

За останні тижні сотні бойовиків, які раніше були пов'язані із ПВК «Вагнер», почали передислокуватися окремо та невеликими групами на війну в Україну. Про це пише міністерство оборони Великої Британії.

Розвідка нагадує, що ПВК вийшла з бойових дій в Україні до початку червня 2023 року, до невдалого заколоту 24 червня 2023 року та подальшої загибелі її власника Євгена Пригожина та інших ватажків в авіакатастрофі 23 серпня 2023 року.

Зазначається, що точний статус передислокованого персоналу незрозумілий, але ймовірно, окремі особи перевели до частини офіційних військ РФ.

«Кілька звітів вказують на концентрацію ветеранів «Вагнера» навколо Бахмута: їх досвід ймовірно буде особливо в запиті в цьому секторі. Багато з них будуть знайомі з поточними тактиками фронту та місцевими тактиками українських військ, оскільки вони боролися на тій же території минулої зими», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці червня відбулася спроба збройного заколоту ПВК «Вагнер» в Росії.

Після цього нібито за наказом Путіна ПВК «Вагнер» у Росії розформовано, а більшість найманців перейшла служити в армію РФ.  Частина поїхала разом із Пригожиним до Білорусі.

Після ймовірної загибелі ватажка приватної військової компанії «Вагнер» Євгена Пригожина російський диктатор Володимир Путін наказав усім ПВК, включно з «вагнерівцями», підписати присягу на вірність РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: