«Вагнер» фінансує війну в Україні за рахунок видобутого золота в Африці – Politico

«Вагнер» фінансує війну в Україні за рахунок видобутого золота в Африці – Politico
Прибуток «Вагнера» від видобутку корисних копалин, ймовірно, досяг приблизно $1 млрд
AP

Офіційні особи США вважають це ознакою того, що ПВК «Вагнера» встановила політичний контроль над владою в Африці

Група «Вагнера» займається видобутком корисних копалин в Африці, зокрема золота для фінансування воєнних дій в Україні. Про це повідомляє Politico.

Зазначається, що за останній рік російська приватна військова компанія «Вагнера» значно розширила діяльність у Центральноафриканській Республіці (ЦАР), де її прибуток від видобутку корисних копалин, ймовірно, досяг приблизно $1 млрд. Ці кошти, ймовірно, призначені для придбання зброї та винищувачів.

Видання нагадує, що ПВК «Вагнер», яку контролює російський олігарх Євген Пригожин, влаштувалася в Африці у 2018 році, відкривши там свій «культурний центр» і уклавши кілька контрактів на захист ділянок видобутку корисних копалин, зокрема золотого рудника Ндассима. З того часу на місці кустарної шахти виріс масштабний промисловий комплекс.

Згідно з документом, влада ЦАР категорично забороняє запуски та прольоти безпілотників в районі цієї шахти навіть для миротворчих сил безпілотників. У низці випадків БПЛА було обстріляно армією ЦАР. Офіційні особи США вважають це ознакою того, що ПВК «Вагнера» встановила політичний контроль над владою в Африці.

Раніше британська розвідка повідомила, скільки «вагнерівців» воює на фронті.

Читайте також: Поранені в Україні «вагнерівці» лікуються у клініці, пов'язаній із дочкою Путіна (відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: