Україна обстрілює позиції окупантів боєприпасами з Північної Кореї – FT

Україна обстрілює позиції окупантів боєприпасами з Північної Кореї – FT
Силам оборони потрібні всі боєприпаси, які може дістати Україна
фото: Генштаб ЗСУ

Старі північнокорейські снаряди часто дають осічку або не вибухають

Українська артилерія застосовує для ударів по російських позиціях боєприпаси, виготовлені в Північній Кореї. Про це пише Financial Times.

Снаряди з КНДР, про використання яких Україною раніше не було відомо, журналістам FT продемонстрували військові, що ведуть вогонь із радянських реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) «Град» неподалік Бахмута.

Судячи з маркування, більшість з цих боєприпасів було зроблено у 1980-х та 1990-х роках.

На прикладі цих снарядів видно, що найбільший наземний конфлікт у Європі з часів Другої світової війни призвів до одночасного використання військової техніки різних поколінь з усього світу, починаючи від застарілого радянського спорядження до сучасної високоточної зброї, пише газета.

Руслан, командир української артилерії, з яким поговорила FT, зізнався, що північнокорейські снаряди часто дають осічку або не вибухають. Журналістів попередили, щоб вони не підходили надто близько до ракетної установки, бо боєприпаси з КНДР «дуже ненадійні й іноді роблять шалені речі». Попри це українці продовжують їх використовувати. «Нам потрібна кожна ракета, яку ми можемо дістати», - говорить Руслан.

Північна Корея вважається одним із небагатьох союзників Росії у цій війні, тому малоймовірно, що КНДР сама поставила боєприпаси Україні. В українському Міноборони припустили, що північнокорейські ракети могли бути трофейними, проте точнішу інформацію не надали.

Нагадаємо, триває 521-ша доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Протягом доби відбулося 27 бойових зіткнень на фронті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: