У Запоріжжі знайшли незаконне звалище з людськими рештками

У Запоріжжі знайшли незаконне звалище з людськими рештками
Скріншот з відео

Звалище влаштувала компанія, яка мала утилізувати сміття

У промисловій зоні Запоріжжя на закинутих складах знайшли звалище з медичними відходами та людськими рештками. Про це повідомляється у сюжеті ТСН.

Як повідомляється, знахідку виявили люди, що працюють поряд зі складами. Їх увагу привернув сморід, який було чути навіть за мінусової температури.

Місцеві побачили, що в будівлі із вибитими вікнами без жодної охорони зберігалися медичні інструменти і людські рештки.

«Бачили руку, бачили ногу – це те, що з пакетів випало. Тут бігають собаки, кішки – видно, це все розірвали», – розповіла жителька Запоріжжя Тетяна Крилова.

Люди викликали поліцію на місце події. Правоохоронці опитали свідків – працівників кількох складів та невеличких цехів поряд. Як виявилося, територія належить фірмі, яка мала вивозити відходи з медичних закладів Дніпра та Запоріжжя.

Служба безпеки повідомляє, що загалом на складі зберігалися 4 тонни непотребу. Серед знахідок – 1,5 тонни біологічних відходів після операцій, зокрема, з закладів, які працюють зі збудниками туберкульозу. Ще 2,5 тонни – використані медичні інструменти. Серед них було також знайдено обладнання, що містить ртуть та важкі метали.

У свою чергу, компанія повідомляє, що вони не утилізовували відходи через вирок суду за поданням дніпровських правоохоронців. Суд наклав арешт на це майно і саме тому, відходи лежали на складах майже 2,5 місяці.

«Ми не мали права нічого вивозити. Ми не знали взагалі, на якому світі ми існуємо, тому що протягом двох місяців ми не підозрювані, ні обвинувачені, ні свідки – ми ніхто», – розповів комерційний директор «Муніципальної екологічної компанії» Володимир Андреєв.

Наразі суд скасував своє рішення і сміття почали вивозити.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: