У Рівному обікрали бібліотеку, але винесли не книжки

У Рівному обікрали бібліотеку, але винесли не книжки
У Рівному злодії проникли в бібліотеку через грати

Сума збитків сягає приблизно 30 тисяч гривень

У Рівному в неділю, 17 травня, зранку обікрали бібліотеку на Київській, 44. Винесли два принтера, сканер, зламали ґрати на вікні, пошкодили саме вікно, а також двоє дверей всередині книгозбірні.

Директорка Централізованої бібліотечної системи Рівного Вікторія Гупалюк зазначила, що загалом збитки оцінюють у приблизно 30 тисяч гривень, – повідомляє Суспільне.

 «Близько п’ятої ранку спрацювала сигналізація – до неї під’єднана частина бібліотеки. Поліція охорони викликала працівника бібліотеки, бо спрацював сигнал про проникнення. Коли приїхали, то побачили, що в одному з кабінетів, який не під сигналізацією, –  зник принтер, сканер, все розкидано, приміщення повністю перевернуте, може, шукали гроші. Пошкоджені двері, бо були закриті на замок і пошкоджені двері в інтернет-центр, який був під сигналізацією. Власне, оце і спрацювало, злодії злякалися, бо спрацювала сигналізація і вони зрозуміли, що через 5 хвилин буде поліція», – розповіла Вікторія Гупалюк.

Бібліотека розташована у багатоповерхівці, тож проникнути всередину злодії змогли, зламавши металеві ґрати на вікні.

 Вікторія Гупалюк зазначила, що за 13 років роботи це – третій випадок спроби обікрасти бібліотеку і перший, який злодії довели до завершення.

Директорка ЦБС Рівного попередньо підрахувала, що сьогоднішній інцидент завдав фінансових втрат на приблизно 30 тисяч гривень.

«Два принтера по 3,5 тисячі, вони треба, бо бібліографи друкують картки для каталогів, вони дуже багато такої різної інформації друкують – це 7 тисяч. Сканер – десь приблизно стільки ж. Плюс заміна вікна, заміна двох дверей, ґрати. Це затягне в гарну суму», – сказала директорка.

Вікторія Гупалюк пояснила, що не все приміщення бібліотеки було під сигналізацією через обмежене фінансування. Це питання, зважаючи на прецендент, пропонуватиме переглянути.

Нагадаємо, 13 травня у Дарницькому районі Києві невідомі обікрали автомобіль народної депутатки України Ольги Савченко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: