Скандал у Кривому Розі: комунальники розсилають листи з російськими марками (фото)

Скандал у Кривому Розі: комунальники розсилають листи з російськими марками (фото)
В Україні дійсними знаками поштової оплати є тільки марки України
фото віра Поляк/Facebook

КП «Криворіжтепломережа» клеїть на листи марки з російськими прапорами

У Кривому Розі здійнявся скандал довкола конвертів з марками із зображеннями прапора РФ, які розсилає комунальне підприємство «Криворіжтепломережа». Про це повідомила депутатка Тернівської районної ради у Кривому Розі Віра Поляк у Facebook.

Депутатка написала до КП «Криворіжтепломережа» депутатське звернення щодо розподілу теплової енергії за попередні роки. Вчора, отримала офіційну відповідь у конверті з марками прапора країни-агресора.

«На дев’ятому році війни з країною-агресором, дожилися, КП «Криворіжтепломережа» – комунальне підприємство, надсилає листи депутату, використовуючи марки з російськими прапорами. А Укрпошта?», – обурилася Поляк.

Дописувачі під постом депутатки також е стали стримувати емоції і обурилися таким фактом:

  • Це якийсь сюр.
  • У цьому місті вже нічому не дивуєшся.
  • Марки російські 2007 року, зрозуміло що вони не можуть бути засобом оплати, тим більше в Україні. Той хто клеїв, це розумів і тому заклеїв «Россія». От цікаво, як лист дійшов? «Укрпошта» порахувала їх, як по 8 грн. Не звернули увагу?
  • Як філателіст стверджую: тут якась нестиковка. В Україні дійсними знаками поштової оплати є тільки марки України. От тільки де ця нестиковка, незрозуміло...
  • Це хтось розраховував «заробити» на «збитку пошті». Але в цьому випадку таке комерційне відправлення коштує 0,0 бо марки непогашені. Тому російські марки в цьому випадку, скоріш за все, можна розглядати як віньєтки.

Наразі в Укрпошті відбувається службова перевірка, яка має виявити, чи дійсно у відділенні був прийнятий рекомендований лист з марками Російської Федерації. «Оскільки на листі немає поштового штемпеля Укрпошти (ставиться у відділенні та перевіряється на сортуванні), а також іноземні марки наклеєні таким чином, щоб приховати частину, на якій мають бути розміщені обов’язкові атрибути: назва країни (на рідній мові та в латинській транскрипції), герб країни, рік випуску, номінальну вартість), є підстави розглядати даний випадок як провокацію. Просимо суспільство і засоби масової інформації із розумінням поставитися до ситуації», – йдеться у повідомленні.

Тим часом, у Міністерстві закордонних справ РФ поскаржилися на те, що в Україні українська мова приходить на зміну російській у різних сферах, зокрема в освіті.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: