СБУ заблокувала компанії олігарха РФ, який фінансував війну (фото)

СБУ заблокувала компанії олігарха РФ, який фінансував війну (фото)
Зловмисники причетні до схем рейдерських захоплень спеціалізованих підприємств надровидобувної
фото: СБУ

Комерційні структури займались масштабним видобутком піску та щебеню без сплати податків

Служба безпеки припинила діяльність організації, яка займалась незаконним видобутком українських надр у промислових масштабах. Нею керував впливовий російський бізнесмен, якому належала ціла фінансово-промислова група, йдеться у повідомленні пресслужби відомства.

Свої мільйонні прибутки компанія направляла на фінансування повномасштабної агресії РФ, а також на матеріальне забезпечення окупаційних адміністрацій в Криму та на сході України.

«За матеріалами СБУ накладено арешт на особисте майно російського олігарха, активи підконтрольних підприємств і незаконно видобуті корисні копалини на загальну суму понад 1 млрд грн.

Встановлено, що він організував незаконних бізнес у Київській та Житомирській областях. Там його комерційні структури займались масштабним видобутком піску та щебеню без сплати податків до держбюджету України в особливо великих розмірах»,– йдеться у повідомленні.

Також зловмисники причетні до схем рейдерських захоплень спеціалізованих підприємств надровидобувної галузі нашої держави.

Зароблені «надприбутки» вони виводили в РФ через розгалужену мережу офшорних компаній.

Крім того, бізнесмен систематично виправдовував російську агресію, заперечував злочини окупантів і підтримував терористичні організації на сході України. За даними слідства, він також став засновником однієї з російських компаній разом з так званим «міністром ДНР».

Наразі триває системна робота для притягнення до відповідальності організаторів та учасників цієї злочинної діяльності.

Нагадаємо, правоохоронці викрили наркоугруповання, яке курувалося спецслужбами РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: