Росія поширює фейки про ЗСУ, щоб завдати удар по Криворізькій ТЕС

Росія поширює фейки про ЗСУ, щоб завдати удар по Криворізькій ТЕС
ДТЕК попередив про можливий удар по Криворізькій ТЕС
фото з відкритих джерел

Брехня Міноборони РФ про військових на Криворізькій ТЕС є спробою виправдати можливий теракт

Російські військові анонсували вибух або обстріл Криворізької теплоелектростанції у Дніпропетровській області. Про це повідомила пресслужба компанії ДТЕК, спираючись на заяву офіційного представника Міністерства оборони РФ.

«Інформація щодо наявності озброєних осіб на території ДТЕК Криворізька ТЕС є абсолютним фейком», – запевняють в енергохолдингу.

В ДТЕК кажуть, що жодного озброєння на території промислового підприємства немає і ніколи не було. На станції присутні лише працівники ТЕС, які забезпечують її роботу.

«Подібні заяви посадових осіб країни-агресора компанія розцінює як виправдання можливості чергового терористичного акту, організованого окупаційними військами на об'єкт громадянської інфраструктури України», — заявили в ДТЕК.

Криворізька ТЕС розташована за 20 км на захід від районного центру Апостолове і за 2 км від Зеленодольська. Ці населені пункти часто бувають під обстрілами росіян.

Це одна з найбільших теплових електростанцій України.

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський заявив, що атака по торговому центрі в місті Кременчук не була випадковою, а жертви можуть бути значними. Президент зазначив, що багатьох людей вивели з ТРЦ у Кременчуці, коли лунав сигнал повітряної тривоги, але постраждалих чимало. Кількість жертв може бути дуже великою.

Нагадаємо, російські війська 27 червня завдали ракетного удару по Кременчуку Полтавської області. Одна з ракет влучила в торгово–розважальний центр, в результаті є загиблі і поранені.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: