Росія знищує порти України: скільки було ударів після виходу РФ із зернової угоди

Росія знищує порти України: скільки було ударів після виходу РФ із зернової угоди
фото з відкритих джерел

Кубраков повідомив про кількість знищеної чи пошкодженої портової інфраструктури

Після виходу з зернової угоди Росія завдала ударів по українських портах 118 разів. Про це повідомляє Reuters з посиланням на слова віцепрем'єр-міністра України Олександра Кубракова.

Внаслідок цих атак близько третини портової інфраструктури було пошкоджено або знищено.

Нагадаємо, 17 липня 2023 року Росія вийшла з зернової угоди. Вперше зернову угоду, яка дозволяла Україні експортувати збіжжя через три чорноморські порти Одещини, уклали в липні минулого року. До угоди були залучені Україна, Туреччина, ООН і Росія. Пізніше Росія неодноразово блокувала угоду, наприклад, відмовлялася проводити інспекцію кораблів, як це визначено у домовленостях. За час дії зернової угоди Україна експортувала понад 30 млн тонн зерна й отримала десятки мільярдів доларів.

Після виходу із зернової угоди РФ почала завдавати удари по портовій інфраструктурі України.

Зокрема, у ніч на 13 вересня росіяни ударними дронами атакували Ізмаїльський район Одеської області. Пошкоджено припортову та цивільну інфраструктури, сталася пожежа, поранено семеро людей – шість водіїв вантажівок та один місцевий житель

Росія своїми ударами по портах і елеваторах за два місяці на третину зменшила спроможності України експортувати зернові.

Читайте також: Їжа – нова зброя Путіна. Країна-бензоколонка перетворюється у країну-продмаг

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: