Ракетна атака на Кременчук: що відомо на ранок 29 червня

Ракетна атака на Кременчук: що відомо на ранок 29 червня
Під час розбору завалів виявлено вісім фрагментів людських тіл
фото: ДСНС

Внаслідок атаки загинуло 18 осіб

Рятувальники продовжують шукати загиблих внаслідок ракетного удару по Кременчуку на Полтавщині. Станом на 8 годину 29 червня розібрано уламки будівельних конструкцій на 75% загальної площі ТРЦ «Амстор». Про це повідомляє Державна служба з надзвичайний ситуацій.

«Пошукові роботи продовжуються, здійснюється розбирання пошкоджених будівельних конструкцій за допомогою важкої інженерної техніки та засобів малої механізації. Працюють дві оперативні дільниці на найбільш складних ділянках робіт», – йдеться в повідомленні.

Внаслідок обстрілу торгівельного центру загинуло 18 осіб (з яких одна особа померла в лікарні), а також під час розбору завалів виявлено вісім фрагментів людських тіл.

За медичною допомогою звернулося 61 особа, з них 26 було госпіталізовано до лікарні інтенсивного лікування м. Кременчук. Усім постраждалим надається необхідна медична допомога.

Близько 17 год. 27 червня під час гасіння пожежі втратив свідомість начальник чергової зміни, якого з попереднім діагнозом отруєння продуктами горіння було доставлено до реанімаційного відділення Кременчуцької ЦРЛ. На цей час проходить амбулаторне лікування.

О 4:12 29 червня під час підготовки до демонтажу залізобетонних плит, стався зсув однієї з них, внаслідок чого отримали травми два співробітника ДСНС – начальник караулу та старший рятувальник дозиметрист. Наразі вони перебувають у лікарні.

До робіт залучено 392 особи та 65 од. техніки, з них від ДСНС 195 осіб та 47 од. техніки ( ТРО 30 осіб; НГУ 40 осіб; комунальні служби 110 осіб, 13 од. техніки, НПУ 14 осіб та чотири од. техніки, швидка медична допомога три особи та одна одиниця техніки).

Нагадаємо, російські війська 27 червня завдали ракетного удару по Кременчуку Полтавської області.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов повідомив, що рашисти запустили по Кременчуку дві ракети. Одна з них і влучила у торговий центр, де було близько тисячі людей. Інша ракета прилетіла у міський стадіон.

Окупанти вдарили надзвуковими крилатими ракетами Х-22. У командуванні повітряних сил ЗСУ повідомили, що ракети запускали з дальніх бомбардувальників Ту-22 М3.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що атака по торговому центрі в місті Кременчук не була випадковою, а жертви можуть бути значними. Президент зазначив, що багатьох людей вивели з ТРЦ у Кременчуці, коли лунав сигнал повітряної тривоги, але постраждалих чимало. Кількість жертв може бути дуже великою.

Вчора відбулося засідання Ради безпеки ООН щодо України. Його зібрали після масованих обстрілів росіянами українських міст останніми днями. Зокрема, після прильоту в торговий центр у Кременчуці.

Зеленський закликав визнати ракетні удари по Кременчуку терористичним актом та позбавити Росію голосу в Генасамблеї ООН.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: