Путін збирає лідерів Організації договору про колективну безпеку

Путін збирає лідерів Організації договору про колективну безпеку
Путін збирає лідерів країн ОДКБ на саміт у Москві
фото з відкритих джерел

До ОДКБ входять Росія, Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан

Президент Росії Володимир Путіна збирає на саміт 16 травня лідерів країн Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ). Зустріч пройде в Москві. Про це повідомляється на сайті адміністрації лідера білоруського режиму Олександра Лукашенка.

Повідомляється, що 16 травня в Москві пройде «зустріч лідерів» країн ОДКБ, приурочена до 30-річчя підписання договору про колективну безпеку і 20-річчя створення організації.

«Крім ювілейної тематики, лідери країн обміняються думками з актуальних питань поточної обстановки в регіоні і світі», – йдеться в повідомленні.

Також диктатор Путін планує обговорити з лідерами країн війну, яку він 24 лютого почав в Україні. Повідомляється, що заплановані двосторонні переговори Лукашенка з Путіним.

Зазначимо, до ОДКБ входять Росія, Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан. Остання спільна операція в рамках цієї організації проходила на початку року в Казахстані.

Нагадаємо, раніше українська розвідка повідомляла, що країни ОДКБ відмовилися брати участь у російському вторгненні в Україну.

Наразі всі країни-учасники ОДКБ (окрім РФ та Білорусі) дотримуються нейтралітету в питанні російського вторгнення. Жодна з них не визнала анексію Криму та незалежність «ДНР/ЛНР».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: