Протягом дня виборів поліція отримала 15 повідомлень про мінування виборчих дільниць

Протягом дня виборів поліція отримала 15 повідомлень про мінування виборчих дільниць
За кожною адресою негайно виїжджали кінологи та вибухотехніки

Нацполіція зареєструвала анонімні повідомлення про загрозу вибуху на виборчих дільницях у Дніпропетровській області - 10, Чернігівській та Києві - по 2, Донецькій - 1

Сьогодні, 31 березня, протягом дня виборів президента України до поліції надійшло 15 анонімних повідомлень про мінування і загрозу вибуху. Про це повідомляє речник Національної поліції Ярослав Тракало у Facebook

Загалом Нацполіція вже зареєструвала анонімні повідомлення про загрозу вибуху на виборчих дільницях у Дніпропетровській області - 10, Чернігівській та Києві - по 2, Донецькій - 1.

За кожною адресою негайно виїжджали кінологи та вибухотехніки. Інформація не підтвердилася. Виборчий процес не зупинявся, людей не евакуйовували.

«Хочу нагадати, що стаття 259 ККУ - завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, що загрожують загибеллю людей.., - передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Наразі кримінальне провадження за цією статтею вже розпочато в м. Києві та Чернігові», - повідомив Тракало. 

До слова, у Дніпрі шукають вибухівку на дев’яти виборчих дільницях. Поліція за фактом повідомлень про замінування метрополітену та виборчих дільниць внесла відомості до ЄРДР з попередньою кваліфікацією за ст. 258 ККУ - терористичний акт. Санкція статті - позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Як повідомлялося, у Тернополі поряд з виборчою дільницею знайшли частину гранати.

Нагадаємо, біля Центрвиборчкому зібралася група невідомих.

МВС з 25 березня перейшли на посилений варіант несення служби перед виборами в Україні. 31 березня правопорядок в Україні охоронятимуть понад 135 тисяч правоохоронців.

31 березня в Україні проходять вибори президента. Виборчі дільниці по всій країні відкрились о 8 і працюватимуть до 20 години.

На вибори президента 31 березня, згідно соцопитуванню, мають намір прийти 85% українців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: