Правоохоронці виявили у ексголови Чернігівської обласної ВЛК $1 млн (відео)

Правоохоронці виявили у ексголови Чернігівської обласної ВЛК $1 млн (відео)
У мережі опублікований відеозапис із фрагментами обшуку
фото: пресслужба СБУ

Обшуки проводились 21 лютого в рамках розслідування одного з кримінальних проваджень

Під час обшуків у колишнього голови Чернігівської обласної Військово-лікарські комісії в одній з квартир у Києві було знайдено майже $1 млн. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як зазначається, обшуки проводились 21 лютого в рамках розслідування одного з кримінальних проваджень.

Служба безпеки ліквідувала у Чернігові масштабну схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. У результаті комплексних заходів в обласному центрі затримано колишнього голову місцевої військово-лікарської комісії.

За гроші експосадовець обіцяв військовозобов’язаним зняття з військового обліку на підставі фіктивних довідок щодо непридатності до служби за станом здоров’я.

У подальшому ухилянти використовували ці документи для незаконного виїзду за межі України.

Для реалізації оборудки фігурант діяв спільно з декількома діючими посадовцями обласних ВЛК та медичних установ.

Наразі відомо, що затриманий працював головою Чернігівської обласної ВЛК до літа 2021 року. Деснянський районний суд Чернігова відправив підозрюваного під варту без можливості внесення застави.

Співробітники СБУ задокументували злочини колишнього чиновника і затримали його у власному помешканні після одержання ним нового хабаря.

Також СБУ опублікувала відеозапис із фрагментами обшуку.

Наразі відомо, що затриманий працював головою Чернігівської обласної ВЛК до літа 2021 року. Деснянський районний суд Чернігова відправив підозрюваного під варту без можливості внесення застави.

Згодом пресслужба Чернігівської обласної територіального центру комплектування та соціальної підтримки закликала перевіряти  інформаційний ресурс, що поширює інформацію і намагатися користуватися лише перевіреними та офіційними джерелами інформації.

«Шановні друзі, на жаль, вже не вперше ми помічаємо, як у соцмережах поширюється фейкова інформація стосовно діяльності ТЦК та СП Чернігівщини, спрямована на дискредитацію територіальних центрів комплектування та зрив заходів мобілізації в Україні в умовах повномасштабної війни. Ми закликаємо вас завжди перевіряти інформацію в офіційних джерелах та не вестися на брехливі повідомлення, які мають за мету вивести вас на емоції і похитнути критичне сприйняття інформації», – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці заявили про викриття на Львівщині злочинної групи з-поміж посадовців Самбірської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) та Турківської міської лікарні. Вони вимагали хабар у військовослужбовця, а під час затримання «на гарячому» посадовиця намагалася з'їсти гроші.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: