«Переговори йдуть щоденно», але Кремль скаржиться, що українці його постійно дурять

«Переговори йдуть щоденно», але Кремль скаржиться, що українці його постійно дурять
Україна та Росія продовжують переговори за допомогою відеоконференцзв'язку
фото з відкритих джерел

Лавров назвав переговірників від України нечесними і недобросовісними

Москва та Київ у щоденному режимі за допомогою відеоконференцзв'язку обговорюють проєкт можливого договору, російська сторона виступає за продовження переговорного процесу, заявив глава міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров у інтерв'ю агентству «Сіньхуа».

Міністр повідомив, що російська сторона «виступає за продовження переговорів, хоча вони йдуть непросто».

«Якби вони (Україна, ред.) були чесними та сумлінними переговорниками, ми могли б поступово значно просунутися у переговорному процесі, і Україні були б дано гарантії безпеки від низки країн – спочатку п'ять постійних членів РБ ООН плюс Німеччина, Туреччина, можливо, когосьі ще. Ми не мали нічого проти цього», – сказав Лавров.

Нагадаємо, Україна буде продовжувати дипломатичні переговори з Росією навіть після того, як стала відома правда про злочини військових РФ у Бучі та Маріуполі. Про це президент України Володимир Зеленський розповів у інтерв'ю польським журналістам.

За його словами, переговори з Росією повинні проходити ультиматумів, без спеціальних умов, а у форматі розмови. Оскільки це вже не діалог, тому що інший настрій у всіх.

Також дещо раніше Банкова пояснила, чому перемовини України та Росії поставили на паузу.

За словами чиновника з Офісу президента, також на переговорний процес вплинуло рішення РФ продовжити активні бойові дії у східних областях України.

Крім того, очільник українського МЗС Дмитро Кулеба назвав головні меседжі, яких домагатиметься на переговорах Україна з Росією у Туреччині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: