Окупанти облаштовують позиції на острові Зміїний: планують блокувати Одеський порт

Окупанти облаштовують позиції на острові Зміїний: планують блокувати Одеський порт
Війська РФ зміцнюють свої сили на острові Зміїний заради контролю над морськими шляхами
фото з відкритих джерел

Загроза ворожих ракетних ударів – висока

В Одеській області на острові Зміїний російські війська облаштовують і зміцнюють свої позиції. Про це повідомив спікер голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

«Ніч на 24 травня в Одесі пройшла без обстрілів, проте загроза ворожих ракетних ударів із акваторії Чорного моря територією регіону висока. Втім, Сили оборони півдня України надійно виконують поставлені бойові завдання», – повідомляє Братчук.

За його словами, у Чорному морі триває маневрування корабельного угруповання РФ. У його складі великі десантні кораблі і кораблі, що несуть на своєму борту крилаті ракети. Загроза ворожих ракетних ударів висока.

«Мета ворога залишається незмінною подальша блокада Одеського порту і контроль за південно-західною частиною Чорного моря. Для цього ворог в тимчасово окупованому Криму на північно-західному напрямку встановив комплекс С-400 і проводить певні роботи з облаштування та зміцнення своїх оборонних і наступальних дій на острові Зміїний», додав Братчук.

Раніше Головного управління розвідки Міноборони повідомляло, що Росія розгортає на острові Зміїний зенітні ракетно-гарматні комплекси «Панцир» та ЗРК «Тор-М2», які мають забезпечувати протиповітряну оборону РФ ближнього радіуса дії.

А на півночі Криму рашисти розгортають додаткові зенітні ракетні дивізіони С-400. В Чорноморській та Азовській операційних зонах кораблі окупантів продовжують виконувати завдання з ізоляції районів ведення бойових дій.

До слова, очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів, що острів Зміїний у Чорному морі є стратегічно важливим. Саме тому Збройні Сили України боротимуться за нього, поки буде потрібно.

Крім цього, в районі острова Зміїний підрозділи ЗСУ потопили ударами ракет «Нептун» флагман «Москва»; знищено атаками «Байрактарів» десантний катер типу «Серна» із ЗРК «Тор», два десантно-штурмові катери типу «Раптор», а ще один «Раптор» суттєво пошкоджено. Крім того, ударами з «Байрактару» на острові Зміїний ЗСУ знищили ворожий командний пункт.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: