Мобілізація у вересні: які спеціальності потрібні армії

Мобілізація у вересні: які спеціальності потрібні армії
Мобілізувати можуть не лише на лінію фронту, а й для виконання інших обов'язків
фото з відкритих джерел

Більшість військовозобов'язаних все одно пройдуть через Збройні Сили

Капітан Збройних сил України Валерій Прозапас розповів про потребу у людях для армії. За його словами, «Ми не можемо пройти весь шлях тим складом армії, яким розпочалася війна. Людям потрібно доносити, що більшість військовозобов'язаних все одно пройдуть через Збройні Сили. Так, це неприємно чути. Але яка б не була техніка сучасна, яке б не було озброєння, воювати на ньому треба людям».

Зараз армії потрібні різні фахівці –  штурмовики, танкісти, артилеристи, піхотинці, оператори БпЛА, водії, парамедики. Мобілізувати можуть не лише на лінію фронту, а й для виконання інших обов'язків. Один із можливих напрямків роботи у такому випадку буде виконання завдань у штабі. Тобто, армії дуже потрібні військові різних спеціальностей, у тому числі й мирних.

Раніше Міністерство оборони України затвердило новий розклад хвороб, за яким оцінюється придатність до військової служби, та впорядкувало проходження служби обмежено придатними.

Нагадаємо, Міністерство освіти та науку вивчає доцільність скасування відстрочки від мобілізації для осіб, які здобувають другу освіту. 

Також секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов анонсував, що за два-три тижні будуть відомі імена ухилянтів, які виїхали за кордон та лікарів, які за хабарі виписували фальшиві довідки.

Читайте також: Можлива мобілізація студентів. Що означає ініціатива нардепа Веніславського

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: