Конфлікт між Рахунковою палатою і МОЗ: Пацкан пообіцяв оприлюднити аудіозапис скандального засідання

Конфлікт між Рахунковою палатою і МОЗ: Пацкан пообіцяв оприлюднити аудіозапис скандального засідання
Валерій Пацкан

Рахункова палата звинувачує Міністерство охорони здоров’я в неефективному використанні бюджетних коштів, виділених для лікування українців за кордоном

Рахункова палата найближчим часом оприлюднить розшифровку і аудіозапис засідання, де заслуховувався звіт щодо ефективності використання бюджетних коштів, виділених для лікування онкохворих громадян України за кордоном. Про це заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан під час прес-брифінгу.

«15 травня на засіданні Рахункової палати було розглянуто звіт щодо неефективності використання бюджетних коштів на лікування наших громадян за кордоном. Зараз ця тема набирає обертів, лунають резонансні висловлювання заступника міністра пана Лінчевського. Я б хотів би розставити всі крапки над «і», щоби не було різних інтерпретацій і інсценувань. Наші працівники зараз роблять розшифровку всього засідання Рахункової палати, яке стосувалося лікування онкохворих  за кордоном. І найближчим часом будуть оприлюднені текстові і аудіоматеріали, щоби не було жодних викривлень», - наголосив Пацкан.

Він зазначив, що сьогодні Національне агентство України з питань державної служби подало офіційний запит до Рахункової палати з проханням надати стенограму та аудіо- або відеозапис засідання. «Ми передамо їм всі матеріали і потім оприлюднимо їх на нашому сайті, щоби громадськість була ознайомлена і не виникало жодних запитань і непорозумінь», - додав голова Рахункової палати.

Пацкан відзначив, що протягом 2016-2017 років 286 млн грн бюджетних коштів, виділених для лікування онкохворих за кордоном, МОЗ використало неефективно. Ще 24 млн грн - використані з порушенням законодавства, а близько 200 млн - взагалі не були використані в рамках цієї програми.

«Нас цікавить - чому не використано 200 млн за 2016-2017 роки? Наші громадяни потребували нашої допомоги, а їм не надали кошти. Питання: чому і хто це спричинив? – підкреслив Пацкан. - Найбільша цінність – це людське життя, і якщо є можливість поборотись бодай за одне життя, то треба боротись! Якщо є онкохворі люди, які потребують допомоги, і держава виділяє кошти, то не можна щоби ці кошти згорали! Їх треба використовувати», - відзначив Голова Рахункової палати.

Пацкан також відзначив, що після підписання звіту Рахункової палати щодо ефективності використання коштів, виділених для лікування онкохворих за кордоном, всі матеріали будуть направлені до правоохоронних органів, зокрема НАБУ і Нацполіції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: