Камишін заявив, що Україна за місяць виробила більше снарядів, ніж за весь минулий рік

Камишін заявив, що Україна за місяць виробила більше снарядів, ніж за весь минулий рік
Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін
фото з відкритих джерел

Камишін повідомив, що прагне зробити Україну передовим виробником та експортером зброї, щоб посилити відновлення економіки країни

Оборонна галузь України нарощує виробництво боєприпасів та протитанкових комплексів «Стугна-П». Зазначається, що за червень 2023 року було виготовлено більше мінометних і артилерійських снарядів, ніж за весь 2022 рік. Про це  в інтерв’ю Bloomberg повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

При цьому він назвав «секретом», скільки саме було виготовлено мінометних і артилерійських снарядів.

«Я б не сказав, що нам вдалося збільшити виробництво боєприпасів за три місяці. У 2022 році ми виробили так мало. Ми маємо бути амбітними, тому що у нас немає вибору. Моя мета — зробити Україну арсеналом вільного світу», - сказав Камишін.

Камишін також розповів, що почав зі снарядів і мінометів, оскільки вони є центральними у битві, яку він називає «Другою світовою війною з безпілотниками».

Зазначається, що зараз в Україні нарощується внутрішній випуск боєприпасів. Також швидше почали сходити з конвеєрів і українські протитанкові комплекси «Стугна-П».

За словами міністра, збільшення виробництва танків і бронетехніки є наступним пріоритетом, але це займе 3-6 місяців, щоб принести результат.

У довгостроковій перспективі Камишін хоче зробити Україну передовим виробником зброї та використати це розширення для посилення відновлення економіки, яка минулого року скоротилася майже на третину.

Він заохочує іноземних виробників приїхати в Україну під час війни, де низькі витрати, виробничі потужності переміщуються та відновлюються впродовж кількох місяців, і іноземні компанії можуть використовувати щоденний бойовий досвід для модернізації своєї зброї.

Раніше повідомлялося, що Німеччина замовила надсучасні бронебійні підкаліберні боєприпаси DM73 для українських військових. 

Нагадаємо, триває 502-га доба повномасштабної війни Росії проти України. Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось близько 30 бойових зіткнень.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: