Голова СБУ в новорічному привітанні розкрив секрет дрона, що вразив Кримський міст

Голова СБУ в новорічному привітанні розкрив секрет дрона, що вразив Кримський міст
Василь Малюк привітав українців із Новим роком
фото: СБУ

Генерал Малюк розповів, що надихнуло створити морські дрони «Sea Baby»

Очільник СБУ генерал Василь Малюк заявив, що боротися з ворогом допомагає ментальний зв’язок між українськими воїнами різних поколінь. Про це йдеться в його новорічному привітанні.

Малюк назвав 2023 рік ще однією героїчною сторінкою українського народу у боротьбі проти ворога.

«Ми міцно стоїмо на своїй землі. За неї віддають життя кращі сини і доньки України. Так само її захищали наші славетні козацькі пращури. Тому що воля і свобода завжди були найвищою цінністю для українців», – сказав генерал.

За його словами, ментальний зв’язок між воїнами різних поколінь відчувається і сьогодні, допомагаючи у боротьбі з ворогом. 

«Не дарма унікальна технічна розробка Служби безпеки України – морські дрони «Sea Baby», якими ми вразили Кримський міст і чимало російських військових кораблів, – була створена саме за прототипом козацької чайки», – наголосив голова СБУ. 

Генерал Малюк підкреслив, що Служба безпеки надихається славетною історією і водночас постійно шукає нові технологічні рішення, щоб влаштувати ворогу якомога більше сюрпризів, і запевнив, що цього року спецслужбі вдалося виконати чимало задуманих спецоперацій на суші й на морі.

«Ми працюємо разом із побратимами з Сил оборони у найгарячіших точках війни – від Херсонщини до Донеччини. Наші дрони випалюють вщент російську техніку. Снайпери дістають цілі на рекордній відстані. Контррозвідка та військова контррозвідка затримують зрадників і колаборантів, щоб вичистити п’яту колону всередині країни. Кіберфахівці відбивають тисячі російських кібератак, захищаючи критичну інфраструктуру. А слідчі СБУ якісно документують всі воєнні злочини армії РФ. Це наш щоденний внесок у Перемогу!» – розповів Василь Малюк.

Також очільник СБУ зазначив, що українці точно знають, що вони захищають і за що воюють.

«Бажаю кожній українській родині злагоди, щастя й добробуту. З новими роком», – привітав Василь Малюк.

Нагадаємо, СБУ вперше показала морські дрони, якими відвойовує Чорне море. «Sea Baby», як говорить Василь Малюк, атакував Кримський міст та інші ворожі об’єкти: «Це не просто військово-морський дрон, а багатоцільова платформа, яка сьогодні ефективно використовується».

До слова, українські спецслужби наступного року мають намір активізувати розвідувальні операції та провести диверсійні удари вглиб російської території, щоб війна була якнайближче до Кремля.

Читайте також: «Наступний не буде легшим». Військові привітали українців із прийдешнім Новим роком (відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: