Гелікоптери, які США передала Україні, уже воюють на фронті

Гелікоптери, які США передала Україні, уже воюють на фронті
Гелікоптери Мі-17, які Росія на замовлення США виготовляла для Афганістану, уже використовують у війні проти РФ Збройні сили України
фото: міноборони США

Україна отримала від Сполучених Штатів 3 із 11 обіцяних радянських гелікоптерів Мі-17

Збройні сили України почали використовувати у війні проти російських окупантів гелікоптери радянського зразка, які Україні передали Сполучені Штати Америки. Про це з посиланням на одного із чиновників міноборони США заявив журналіст видання Foreign Policy Джек Детч.

За словами Детча, три радянські гелікоптери Мі-17, які Україна отримала від США, уже виконували бойові завдання на фронтах російсько-української війни.

Гелікоптери радянського зразка, які США планували передати Україні, раніше перебували на озброєнні у збройних силах Афганістану. Сполучені Штати замовляли їх у Росії спеціально для афганської армії.

Крім того, Джек Детч написав у Twitter, що США надали ЗСУ 60% обіцяних 155-міліметрових снарядів. Усього американці обіцяли передати Збройним силам України 209 тис. штук снарядів такого калібру.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що протиракетний комплекс С-300, який Словаччина за сприяння США передала Україні, теж уже воює, знищуючи ворожі об’єкти на південному фронті.

А Польща станом на кінець квітня надала Україні понад 200 одиниць танків Т-72. Цього достатньо для формування двох бригад.

9 ж травня президент США Джо Байден підписав указ про ленд-ліз для України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: