ДБР повідомило про підозру агенту Кремля, який служив на Закарпатті зв’язківцем (оновлено)

ДБР повідомило про підозру агенту Кремля, який служив на Закарпатті зв’язківцем (оновлено)
Наразі правоохоронці перевіряються контакти зрадника та його можливості щодо передачі таємних даних
фото: пресслужба ДБР

Утікач зараз перебуває у Москві

Державне бюро розслідувань у співпраці з СБУ та Держприкордонслужбою заочно повідомили про підозру правоохоронцю, який служив на Закарпатті у лавах прикордонників та виявився агентом російських спецслужб. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Як зазначається, уродженець Луганська прибув на службу на Закарпаття у червні 2022 року з Лисичанська. У серпні цього ж року його призначили начальником групи кіберзахисту відділення зв’язку одного з підрозділів кордону. Попередньо, доступу до державної таємниці військовослужбовець не мав.

За оперативними даними, нещодавно він у складі групи ухилянтів незаконно перетнув кордон з Угорщиною. І вже за декілька днів в одному з російських пабліків з’явилася інформація про те, що утікач тривалий час працював агентом спецслужб РФ і зараз перебуває у Москві. Росіяни стверджували, що він вів підривну діяльність проти України й обіцяли згодом викласти велике інтерв’ю зі зрадником.

Зраднику повідомлено про підозру у дезертирстві (ч. 4 ст. 408 КК України). Також готується повідомлення про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статей передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення. Наразі перевіряються контакти зрадника та його можливості щодо передачі таємних даних.

За даними низки ЗМІ, йдеться про правоохоронця Руслана Сирового, який служив на Закарпатті у лавах прикордонників. За повідомленням babel.ua, 5 жовтня пропагандист, лідер організації Poton Павло Оніщенко — який казав, що «Харків в окупації» в української влади та «чекає звільнення», а нині проживає в Москві — повідомив, що до Москви прибув Руслан Сировий. За словами Оніщенка, через Сирового вдалось отримати доступ до «багатьох баз даних, цифрової інфраструктури та вузлів звʼязку», а незабаром із прикордонником має вийти інтервʼю.

Журналістка Зоя Казанжи стверджує, що раніше на росТБ Сировий, який був начальником відділу кібербезпеки Мукачівського прикордонного загону ДПС України, розповів, що шпигував для спецслужб окупантів рашистів.

«Як стверджують пропагандисти, цей Руслан – начальник відділу кібербезпеки Мукачівського прикордонного загону ДПС України. В системі працював з 2009 року. В Луганському прикордонному законі, починав з радіотелеграфіста. Зараз він знаходиться в Москві, куди благополучно втік разом зі своєю сімʼєю.

Тепер розповідає на камери, як він довго займався підривною діяльністю і збором важливої інформації для російських спецслужб. Як допомагав «ополченцям» Донбасу. З 2014 року, розповідає, встановив контакт з ворогами, допоміг однокласник. Каже також, що завдяки даним, які він передав, було виявлено місцезнаходження 128-ї бригади. І ще називає багато чого. Не хочу навіть писати. Росіяни стверджують, що завдяки цьому Сировому, вдалось отримати доступ до багатьох закритих баз і вузлам звʼязку прикордонників. Називають «наш разведчик»», - розповіла журналістка.

 

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України затримала у Києві агента ФСБ, який хотів вступити до школи Армії дронів, щоб шпигувати за українськими військовими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: