Безпека на найвищому рівні. Охорона Зеленського демонструє зброю вже за дві години до початку параду (фото)

Безпека на найвищому рівні. Охорона Зеленського демонструє зброю вже за дві години до початку параду (фото)
Кореспондент «Главкому» помітив у центрі Києва озброєного охоронця президента
Фото: Станіслав Груздєв, glavcom.ua

Охоронець глави держави спостерігає за підготовкою до параду

Сьогодні, о 10:00, на Хрещатику відбудеться військовий парад з нагоди 30-річчя Незалежності України. Приготування до заходу триває від самого ранку.

Кореспондент «Главкому» помітив у центрі Києва озброєного охоронця президента Володимира Зеленського, який спостерігав за підготовкою до параду.

2393320_01

Як відомо, кульмінацією сьогоднішнього дня святкувань, 24 серпня, має стати потрійний парад: його проведуть на Хрещатику та на Дніпрі в Києві, а також в Одесі. У параді візьмуть участь понад 5 тис. військових та представників оборонного сектору (зокрема учасників бойових дій), 100 літальних апаратів, 400 одиниць озброєння та техніки.

Парад на Хрещатику включатиме в себе проходження пішої колони, проїзд механізованої колони та проліт повітряної колони. На Дніпрі в Києві передбачене урочисте проходження катерів та проліт авіації. Крім того, одночасно з проведенням параду на Хрещатику запланований артилерійський салют з острова Труханів.

Одночасно з проведенням параду в Києві заплановано урочисте проходження бойових кораблів і проліт авіації, показ озброєння військової техніки в Одесі - з висадкою десанту і демонстрацією показового артилерійського бою.

Нагадаємо, Героя України, Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета не було запрошено на офіційні святкові заходи з нагоди 30-річчя Незалежності України.

Також на урочистості з нагоди 30-річчя Незалежності України Офіс президента не запросив жодного народного депутата, що голосували у 1991 році за відновлення Незалежності України.

18 серпня в центрі Києва відбулась перша репетиція військового параду до 30-ї річниці Незалежності. Дивіться фоторепортаж.

Зазначимо, на парад до Дня Незалежності вийдуть нові українські бронеавтомобілі.

Із нагоди відзначення Дня Державного прапора та 30-ї річниці Незалежності України у Києві відбудуться 66 різнопланових заходів: фестивалі, урочисті концерти, велопробіги, спортивні чемпіонати, масовий заплив, культурно-освітній марафон, виставки тощо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: