«Загрожує менінгітом». Миколаївські активісти б'ють на сполох через брудну воду у фонтані, де купаються діти

«Загрожує менінгітом». Миколаївські активісти б'ють на сполох через брудну воду у фонтані, де купаються діти
Купатися у фонтані те ж саме, що пити і купатися з калюжі, - фахівці Миколаївського лабораторного центру

Співробітники Миколаївського обласного лабораторного центру не захотіли розшифрувати аналізи води з водограю - активісти

У Миколаєві представники громадської організації «Дорожній контроль» отримали результати аналізів води з фонтанів на площі Соборній, де кожен день купаються маленькі діти. Про це йдеться у відео оприлюдненому на сторінці у Fаcebook, пишуть «Новости-Н».

Громадський активіст Олександр Дьяченко розповів, що ніхто із співробітників Миколаївського обласного лабораторного центру не захотів розшифрувати аналізи, що були отримані після проб води з фонтану.

«Лише в неофіційно активістам сказали, що купатися у фонтані те ж саме, що пити і купатися з калюжі. Батьки повинні стежити за дітьми і забороняти їм купатися , - процитував фахівців Дьяченко.

Активісти вирішили розшифрувати аналізи за допомогою інтернету і виявили в аналізах мікроби, що можуть спричинити захворювання менінгітом, кишковими інфекціями, сепсисом, кон'юнктивітом, пневмонією та інше.

Згідно з результатами аналізів, у воді виявлено ентерококи, які також викликають ряд захворювань, наприклад: хвороби статевих шляхів, простатит та інше.

Громадські працівники чекають, щоб мер Олександр Сенкевич прокоментував результати аналізів води у фонтанах, так як кожен день люди приходять з дітьми на площу, щоб дітвора викупалася.

Відзначимо, що поки активісти записували відео, в фонтані не тільки купалися діти, а й підлітки мили свої велосипеди.

Як повідомлялося, у столиці епідеміологи заборонили купатися на всіх пляжах.

21 липня Держспоживслужба «забракувала» найбільші пляжі Одеси: надто брудна вода.

Також нагадаємо, що головний санлікар Ляшко дав поради, як не «підчепити» інфекції на пляжі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: