Світ чекає «Хвороба Х»: глава ВООЗ розповів, як підготуватися

Світ чекає «Хвороба Х»: глава ВООЗ розповів, як підготуватися
Директор Всесвітньої організації охорони здоров'я попередив про нову пандемію
фото із відкритих джерел

Гебрейєсус пояснив, що термін «хвороба Х» не новий: ВООЗ використовує його з 2018 року

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Гебрейєсус закликав світ підготуватися до майбутніх невідомих захворювань, які можуть загрожувати людству – так званим хворобам Х. Про це йшлось на Всесвітньому економічному форумі у Давосі. Про це пише The Guardian.

Гебрейєсус пояснив, що термін «хвороба Х» не новий – ВООЗ використовує його з 2018 року – це умовне позначення хвороб, про які ми ще не знаємо. «Ви можете навіть назвати Covid-19 першою хворобою X, і це може статися знову. Найкраще передбачити те, що може статися, і підготуватися до цього», – наголосив голова ВООЗ.

Підготовка, за його словами, включає систему раннього попередження, а також системи на випадок гострої необхідності у додаткових медичних приміщеннях та робочій силі.

Нагадаємо, в анонсі Всесвітнього економічного формуму йшлося, обговорюватиметься можлива пандемія через нову маловивчену хворобу: «З огляду на нові попередження ВООЗ про те, що невідома «хвороба X» може призвести до 20 разів більшої кількості смертельних випадків, ніж пандемія коронавірусу, які нові зусилля потрібні, щоб підготувати системи охорони здоров'я до численних майбутніх викликів?». Захід, на якому обговорили можливе виникнення пандемії через нову маловивчену хворобу, був запланований на 17 січня. 

«З огляду на нові попередження Всесвітньої організації охорони здоров’я про те, що невідома «хвороба X» може призвести до 20 разів більшої кількості смертельних випадків, ніж пандемія коронавірусу, які нові зусилля потрібні, щоб підготувати системи охорони здоров’я до численних майбутніх викликів?», – зазначено у програмі заходу. Із доповідями виступлять міжнародні експерти, зокрема голова ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус. Фахівці обговорять потенційні ризики та методи протидії в боротьбі з новою хворобою. 

Читайте також: Як зросла захворюваність на Covid-19 за місяць? ВООЗ приголомшила цифрами

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: