Сто тисяч на 150 медиків. Мер Чернівців про те, як виконуються обіцянки уряду про 300% надбавки

Сто тисяч на 150 медиків. Мер Чернівців про те, як виконуються обіцянки уряду про 300% надбавки
Чернівці  отримали від уряду 100 тис. грн на лікарню, в якій працюють з хворими на Covid-19  150 медиків

«Це точно не 300% до окладу», - вважає Олексій Каспрук

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук заявив, що грошей для боротьби з Covid-19 вистачає. Місто отримало 100 тис. грн на лікарню – на 150 працівників.

«Це точно не 300% до окладу медиків», – сказав Олексій Каспрук в інтерв’ю «Главкому».

«У нас були селекторні наради з усіма мерами міст із президентом, з головами адміністрацій. Стосовно деяких позицій у мене залишилися запитання. Найбільше мене тривожить момент фінансів. Я вже говорив, грошей для боротьби з Covid-19 вистачає. Але мова ж іде про те, що ми забираємо кошти з інших статей для того, щоби пустити їх боротьбу з епідемією. Забираємо зокрема із капітальних видатків. У нас був минулорічний нерозподілений залишок, який зазвичай навесні ми спрямовували на дороги, ремонти шкіл і садочків. Цього разу ми ці гроші майже повністю спрямували на медицину, це під 70 млн грн. Було би дуже чудово, аби ми розуміли, яким чином ці видатки громадам будуть компенсовані», – розповів Олексій Каспрук.

Міський голова зазначив, що в уряді пообіцяли компенсувати кошти. «Наведу вам один приклад. Озвучили вже всі інформацію про те, що 300% до зарплати отримають лікарі, які працюють з Covid-19. Але ми отримали 100 тис. грн на лікарню – на 150 працівників. Це точно не 300% до окладу медиків. Ми, місто, доплатили від 7 тис. грн до 15 тис. грн медпрацівникам за роботу в такому екстреному режимі. Надія, що ці власні гроші, які ми перекинули на боротьбу з Covid-19, повернемо, є. Але зараз ми зазнаємо величезних збитків, здійснюємо видатки, які у нас не були заплановані. Недоотримуємо кошти.  Ми порахували, що лише на засоби захисту на травень-червень потрібно буде виділити приблизно 15 млн грн», – сказав Каспрук.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов пообцяв, що медики отримають підвищену на 300% зарплату найближчим часом.

Станом на 9:00 7 травня в Україні 13 691 лабораторно підтверджений випадок Covid-19, з них 340 летальних, 2396 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 507 нових випадків. У Чернівецькій області — 2048 випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: