МЗС попередило українців про спалах жовтої лихоманки у Бразилії

МЗС попередило українців про спалах жовтої лихоманки у Бразилії
Міністерство закордонних справ України

Спалах епідемії жовтої лихоманки зафіксовано у штатах Ріо-де-Жанейро, Сан-Пауло, Мінас Жераїс

У зв'язку зі спалахом епідемії жовтої лихоманки в Бразилії Міністерство закордонних справ України рекомендує своїм громадянам зробити щеплення під час поїздки до цієї країни.

Про це повідомляє прес-служба МЗС. 

«У зв’язку зі спалахом епідемії жовтої лихоманки у Бразилії, зокрема у штатах Ріо-де-Жанейро, Сан-Пауло, Мінас Жераїс, Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України, які подорожують до Бразилії (до штатів Ріо-де-Жанейро, Сан Пауло, Мінас Жераїс, Амапа, Мато Гроссо, Пара), завчасно здійснювати превентивні заходи з метою мінімізації можливих ризиків зараження», - йдеться у повідомленні. 

Зазначено, що на цей момент немає вимог щодо обов'язкового щеплення проти жовтої лихоманки для туристів при в'їзді до Бразилії (крім туристів, які подорожують з Анголи і Демократичної Республіки Конго). 

Проте Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) проводить активну роботу з інформування туристів про необхідність щеплення проти вказаного вірусу. 

У повідомленні підкреслюється, що не підлягають вакцинації діти до 9 місяців, вагітні жінки, люди з важкими формами алергії на білок або з важким імунодефіцитом. 

«Громадяни України, які вже перебувають у Федеративній Республіці Бразилія, можуть зробити щеплення в медичних пунктах на території країни. У разі виявлення захворювання рекомендуємо громадянам України негайно звернутися до медичних установ для отриманням допомоги», - додали в МЗС. 

Жовта лихоманка — це вірусне захворювання, що передається людині через укус комарів роду Aedes і роду Haemogogus. Інкубаційний період коливається від 3 до 6 діб, зрідка до 10 днів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: