Щемливе прощання рідних із Білоножком (фото, відео)

Щемливе прощання рідних із Білоножком (фото, відео)
Близькі Білоножка проводять його в останню путь
фото: Станіслав Груздєв, glavcom.ua

Із дружиною Світланою Білоножко співак прожив у шлюбі 47 років та разом відіграв тисячі концертів

У Києві в Національній філармонії 12 січня відбулося прощання із Народним артистом України Віталієм Білоножком. Три дні тому, 9 січня, Україна втратила відомого співака, засновника й організатора Міжнародного фестивалю родинної творчості «Мелодія двох сердець», серце якого зупинилося в лікарні. Співак пішов з життя у віці 70 років.

Попрощатися з легендарним виконавцем прийшли його рідні. На церемонії була присутня дружина Віталія Васильовича, Світлана Білоножко, з якою він прожив у шлюбі майже 50 років та разом відіграв тисячі концертів.

Світлана Білоножко біля труни чоловіка
Світлана Білоножко біля труни чоловіка
фото: Станіслав Груздєв, glavcom.ua

Крім того, прийшли на прощання сини Віталія Білоножка – Георгій та Євген, а також онук Віталій.

Рідні прощаються з Білоножком
Рідні прощаються з Білоножком
фото: Станіслав Груздєв, glavcom.ua
Старший син Білоножка – Георгій та онук – Віталій
Старший син Білоножка – Георгій та онук – Віталій
фото: Станіслав Груздєв, glavcom.ua
Молодший син Білоножка – Євген
Молодший син Білоножка – Євген
фото: Станіслав Груздєв, glavcom.ua

Труну співака прикрасили білими трояндами, а навколо розставили фото Білоножка, серед яких багато архівних світлин із дружиною. На церемонію прощання прийшли відомі політики, Народні артисти, а також друзі та рідні Віталія Білоножка. 

Церемонія прощання тривала понад три години. За цей час до Світлани Білоножко, дружини покійного, та його рідних підійшли десятки людей. Співака провели в останню путь оплесками. Коли труну виносили з зали, сімʼя виконавця та його колеги ледь стримували сльози. Артиста поховають на Байковому кладовищі.

Віталій Білоножко народився 11 червня 1953 року в селі Слобода Буринського району Сумської області. Закінчив Сумське музучилище, Київську національну консерваторію. Працював солістом Київського театру естради на Подолі, а потім – солістом Держтелерадіо.

Артист виступав дуетом разом із дружиною Світланою Білоножко. У грудні 1995 року йому надали звання Народного артиста України. У 1999 році разом із дружиною заснував Міжнародний фестиваль сімейної творчості «Мелодія двох сердець». Паралельно Віталій Білоножко викладав на кафедрі естрадного співу Київського національного університету культури та мистецтва.

Найвідомішими піснями артиста є: «Україно мати», «Боже, дай Україні волю!», «Давайте разом заспіваєм, браття», «Чарівнице», «Щоб ти щасливою була».

Зауважимо, новина про смерть Віталія Білоножка стала несподіванкою для багатьох його друзів та колег в українському шоу-бізнесі. Хоча багато хто з них не бачився з артистом роками. Востаннє Віталій Білоножко виходив на сцену 2019 року. Він важко переніс пандемію коронавірусу і не виходив зі свого будинку. Усі світські заходи та благодійні концерти відвідувала лише його дружина.

Нагадаємо, три місяці тому, 11 жовтня, у столиці прощались з Героєм України, Народною артисткою Ніною Митрофанівною Матвієнко. Тоді провести в останню путь легенду прийшли тисячі українців, серед яких було чимало знаменитостей.

Читайте також: Київ прощається із Віталієм Білоножком. Фоторепортаж

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: