Ужгородський замок вперше за останні 70 років показав повну колекцію експонатів-оригіналів

Ужгородський замок вперше за останні 70 років показав повну колекцію експонатів-оригіналів
Фото прес-служби Закарпатської ОДА

У створенні виставки взяла участь Угорщина

В Ужгородському замку відбулося урочисте відкриття виставки експонатів «Історія Закарпаття від VIII-го ст. до 1920 р.» Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.  За словами очільника музею Василя Шеби, за останні 70 років це перша повноцінна виставка експонатів-оригіналів, 90% яких досі зберігалися у підвалах музею.

«Створена інтерактивна виставка відповідає викликам 21-го сторіччя, — розповідає директор музею.  — Вона не лише відображає певний період історії Закарпаття, але і забезпечує незабутні, позитивні культурні враження як для мешканців багатонаціональної Закарпатської області, так і для туристів-відвідувачів замку».

Заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Мікулін зауважив, що дана виставка відновила реальну історію краю за досить великий період часу, з VIII століття і аж до першої половини XX століття.

Також Мікулін відзначив фінансову підтримку Угорщини у створенні виставки: «Завдяки серйозній допомозі Угорщини тепер в музеї є різні візуальні елементи, техніка, що забезпечує інтерактивний характер, а також програми музейної педагогіки».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: