Новий голова Спілки театральних діячів Богдан Струтинський хоче змінити закон про театр

Новий голова Спілки театральних діячів Богдан Струтинський хоче змінити закон про театр
Фото: Станіслав Груздєв, «Главком»

Потрібно мати інструмент, аби і банкіра зацікавити фінансувати театр

Ми хочемо змінити нинішній закон «Про театри і театральну справу», який нічого не дає для розвитку театру. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив новообраний голова Національної спілки театральних діячів України (НСТДУ) Богдан Струтинський.

За його словами, немає сьогодні жодної, навіть серед театралів, людини, яка б не ганила спілку, зокрема Національну спілку театральних діячів України. Новий керівник українських театралів зізнався, що обрання його кандидатури під час позачергового з'їзду Спілки стало повною несподіванку для нього. «Для чого мені керівництво спілкою? Маю кількох колег із театрального кола, таких сучасних менеджерів, які дивляться так само, як я. І от ми хочемо створити в державі дуже сильну, потужну театральну силу. Ми трактуємо театр як місце сили, яке творить і допомагає позитивному іміджеві цієї країни…», - сказав він.

За словами голови НСТДУ, потрібно розробити гарну законодавчу базу, яка б не руйнувала, а допомагала розвиватися театрам, оскільки у керівників українських театрів, є багато стримуючих факторів у роботі, а не сприяння. «Я – менеджер, продюсер, театрал, людина, яка створює незалежні проекти національного продукту – повинен мати добре спілкування, наприклад із банкіром, аби він через інструмент закону міг допомогти розвиватися театру, був зацікавленим вкладати у нього гроші. Тобто наша мета – економічно сильний театр у державі, а для цього нам потрібен сильний інструментарій, як це є у розвинутих країнах», - сказав Струтинський.

Нагадаємо, 3 жовтня відбувся позачерговий з’їзд Національної спілки театральних діячів України, на якому замість померлого Леся Танюка театрали новим очільником організації обрали художнього керівника Київського національної академічного театру оперети Богдана Струтинського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: